Alba: Un singur 10 la concursul de titularizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nota maximă a fost obţinută de o învăţătoare din Blaj. Un număr de 280 de candidaţi din Alba au obţinut note peste şapte la concursul de titularizare din acest an, iar 170 nu au promovat examenul.

Vezi rezultatele la concursul de titularizare aici.

Un număr 577 de candidaţi din peste 900 de înscrişi au promovat examenul de titularizare la nivelul judeţului Alba. Notele cele mai mari au fost obţinute la învăţători, istorie şi sport. Anul acesta, în judeţul Alba sunt disponibile 147 de posturi titularizabile şi 783 de posturi netitularizabile.

Note bune, posturi puţine

Cornel Sandu, inspectorul şcolar general a specificat că la nivelul judeţului Alba,  s-a înregistrat o singură notă de zece. „Nota maximă a fost primită de către Mihaela Maria Şerb, învăţătoare din Blaj. 280 de candidaţi au obţinut note peste şapte şi pot opta pentru un post titularizabil, iar 297 au obţinut note între cinci şi şapte. Asteptăm rezultatele de la contestaţii pentru a avea o situaţie exactă“, a spus Cornel Sandu.

Constanţa: S-au afişat rezultatele la titularizare/ Află aici rezultatele!

O situaţie aparte este la istorie, nu există nici un post titularizabil, iar trei candidaţi au obţinut note peste 9.50. Concurenţă este foarte mare la discipline precum educaţie fizică, chimie sau română.

„La prima vedere, subiectele au părut dificile, mai ales la literatură. Am vrut să părăsesc sala de examen. Îmi pare bine că nu am luat această decizie. Am reuşit să mă concentrez pentru rezolvarea tuturor cerinţelor. Subiectul la metodică a fost mult mai accesibil faţă de anii trecuţi“, a spus Andreea Botei. Aceasta a obţinut nota 9.25, printre cele mai mari punctaje la română. Tânăra profesează de trei ani în învăţământ. „Cu siguranţă voi obţine un post titularizabil, însă în mediul rural, deoarece în oraş nu prea sunt posturi. Cred că voi opta pentru şcoala generală din Vingard, unde am profesat doi ani“, a mai spus Andreea Botei, care va susţine în această vară şi examenul de definitivat.

170 de note sub 5

Subiectele de engleză au creat probleme candidaţilor. „Subiectele au fost foarte grele şi am căzut examenul. M-a pus în dificultate partea de gramatică, au fost exerciţii foarte complexe, la un nivel academic, diferit faţă de ceea ce am studiat în facultate. O să depun contestaţie şi voi susţine în toamnă proba pentru suplinitori calificaţi“, a spus Ioan Dinga, 44 de ani, din Aiud. Acesta lucrează în învăţământ din anul 2004. „Se anunţă reduceri de posturi şi restructurări salariale. Nu ştiu dacă o să mai prind vreun post, probabil va trebui să mă reorientez. Pentru studiile de filolologie, nu există prea multe oportunităţi“, a mai spus Ioan Dinga.

Nici Maria Daniela Filimaş nu a obţinut notă de trecere la concurul pentru un post de profesor de limba şi literatura română. „Am susţinut examenul doar în 2008. Subiectele au fost mult mai dificile anul acesta. Am luat doar 4.30 şi vreau să depun contestaţie, pentru că mi se pare că s-a făcut o nedreptate“, a spus tânăra de 26 de ani. Contestaţiile se depun astăzi şi mâine la centrele de examen. Rezultatele finale se afişează pe data de 21 iulie.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite