Un poliţist cu diplomă de merit s-a spânzurat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un agent de poliţie din Aiud s-a sinucis azi-dimineaţă prin spânzurare într-o anexă a Poliţiei municipiului Aiud. Agentul de poliţie nu era în timpul serviciului.  A lăsat un bilet de adio în care le cere scuze colegilor, dar nu explică gestul.

Botoşani: Un şef  de Poliţie s-a împuşcat în cap cu pistolul sustras din fişet

UPDATE Ivan Ilieşu a premeditat gestul pentru că a luat cu el o funie de acasă, pe care a şi folosit-o. Poliţistul era îmbrăcat lejer, într-un trening. Bărbatul s-a spânzurat de o grindă, într-un garaj aflat lângă biroul în care îşi desfăşura activitatea de serviciu.

image

UPDATE ora 12.30: Vecinii şi prietenii poliţistului sunt şocaţi de gestul acestuia de a se sinucide. Toţi susţin că era un om deosebit, căruia îi plăcea foarte mult să muncească. Nu a avut niciun fel de conflicte sau de probleme cu cineva. S-a întâlnit dimineaţă, când a plecat spre sediul Poliţiei, cu una dintre vecinele sale. "Nu mi-a răspuns la salut. Era foarte abătut. M-am mirat pentru că de obicei era foarte sociabil şi discutam de fiecare dată când ne întâlneam", a spus Agneta Silvestru (50 ani), vecina acestuia.

Agneta Silvestru l-a întâlnit pe poliţist înainte de a se spânzura

image

.Gestul este cu atât mai inexplicabil cu cât agentul de poliţie nu era de serviciu astăzi, dar a mers la poliţie şi s-a spânzurat. A mai scris în biletul de adio că este în deplinătatea facultăţilor mintale şi că nu reproşează nimic nimănui. Poliţistul lucra la serviciul de Criminalistică şi era absolvent al facultăţii de drept.

Poliţistul locuia într-un bloc din Aiudul Nou

image

UPDATE ora 10.50: Poliţistul se numeşte Ilieşu Ivan şi avea un băiat în vârstă de 17 ani. A fost găsit de un coleg la ora 09.30. Nu era în timpul serviciului atunci când s-a sinucis. A lăsat un bilet de adio în care regretă gestul şi îşi cere scuze colegilor. "Nu le reproşez nimic colegilor mei, le mulţumesc pentru toate clipele petrecute împreună. Îmi cer scuze pentru disconfortul creat prin fapta mea. Am făcut acest lucru în deplinătatea facultăţilor mintale“, a scris agentul de poliţie Ilieşu Ivan în biletul de adio. Bărbatul lucra în poliţie de 20 de ani. "Nu avea niciun fel de probleme la serviciu", a spus Luminiţa Prodan, purtătorul de cuvânt al IPJ Alba.Cunoscuţii nu exclud ca principală cauză a sinuciderii problemele de zi cu zi.

UPDATE Ora 10.17: Potrivit informaţiilor furnizate de IPJ Alba, este vorba de un poliţist de 46 de ani, de la Poliţia Aiud. Bărbatul a fost găsit spânzurat, azi dimineaţă, într-o anexă a subunităţii de Poliţie din Aiud.

image

Comunicat de presă făcut public de IPJ Alba:

"La data de 13.02.2011, în jurul orei 9,30, un agent de poliţie, din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud, în vârstă de 46 de ani, a fost găsit, de către un coleg, spânzurat în incinta subunităţii de poliţie.

Agentul era în afara programului de lucru şi s-a deplasat, în această dimineaţă, la locul său de muncă, fără a fi solicitat. Pentru efectuarea cercetărilor şi stabilirea împrejurărilor concrete în care s-a produs evenimentul, la faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare complexă, condusă de un procuror criminalist.

Poliţistul era încadrat în poliţie din anul 1990 şi îşi desfăşura activitatea în cadrul Poliţiei municipiului Aiud – compartimentul Criminalistică. În biroul acestuia a fost găsit un bilet prin care îşi cere scuze pentru disconfortul creat prin fapta sa şi prin care spune că nu are nimănui nimic de reproşat, dimpotrivă mulţumeşte pentru toate clipele petrecute împreună.

Poliţistul nu avea probleme de serviciu şi era apreciat pentru activitatea sa. Era căsătorit şi avea  un copil de 17 ani. Fapta acestuia este regretată de colectivul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba".

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite