Botoşani: UPDATE Poliţiştul s-a sinucis cu pistolul sustras dintr-un fişet al dispeceratului 112. Nu a mai fost evaluat psihologic de 7 ani!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un poliţist de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Botoşani s-a împuşcat joi, în jurul orei 12.00, cu pistolul din dotare, în biroul său.

Ora 16.00

Comisarul şef Cristian Vieru  a luat cheile unuia dintre colegii săi şi a sustras  dintr-un fişet al dispeceratului pistolul cu care s-a sinucis. Se pare că poliţistul a cedat psihic din cauza stresului de la muncă şi a problemelor din familie. Ultima evaluare psihologică i-a fost făcută acum şapte ani.

"Poliţistul coordona activitatea dispeceratului 112 şi avea acces permanent în această incintă. Din primele cercetări se pare că a umblat la fişetul metal unul colegul celălalt îşi ţinea armamentul din dotare şi aşa s-a ajuns la această faptă regretabilă", a declarat comisar. şef Viorel Şerbănoiu, şeful IJP Botoşani.

La această oră, a fost demarată o anchetă internă pentru a stabili cum a reuşit poliţiştul să intre în posesia cheilor de la fişet pentru a lua arma. Dispecerul de serviciu care a plecat la popotă şi şi-a lăsat cheiele de la fişet pe birou este audiat la această oră de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

13.30: Colegii regretă moartea fulgerătoare a poliţistului Cristi Vieru, care s-a împuşcat în tâmpla dreaptă.

„În jurul orei 12.00 am fost informat de către ofiţerul de serviciu că al nostru coleg, comisarul şef Cristi Vieru, din cadrul Serviciului Cabinet Analiză şi Sinteze, a fost găsit decedat prin împuşcare. Ne-am întrebat de ce nu s-au auzit focuri de armă, dar împuşcarea s-a produs într-un moment în care marea majoritate a poliţiştilor se afla la masă, la popotă. Era un ofiţer conştiincios şi nu-l ştiam cu stări depresive", ne-a declarat comisarul şef Viorel Şerbănoiu, şeful IPJ Botoşani.

„A fost un om extraordinar, inteligent, cu simţul umorului şi sociabil. Nu ştiu ce necaz a putut să stea la baza acestui gest, un gest pe care nimeni nu ar trebui să-l facă. Îl voi regreta toată viaţa. Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească", ne-a declarat şi Tiberiu Furdui, comiser şef DGA.

13.00: Comisarul şef Cristi Vieru s-a împuşcat când colegii lui erau în pauza de masă, în jurul orei 12.00. El a fost găsit de către colegul de birou.

În vârstă de 46 de ani, Cristi Vieru a fost şi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie, unde a lucrat din 1995. Era căsătorit şi are un băiat în clasa a XII a. Colegii lui sunt şocaţi de gestul său, mai ales că niciodată nu le-a lăsat de înţeles că ar avea stări depresive sau că s-ar confrunte cu probleme grave personale din cauza cărora să-şi pună capăt vieţii.

12.30 Cadrele medicale ajunse la faţa locului nu au mai avut ce să facă decât să constate decesul poliţistului Cristi Vieru.Poliţia a demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate condiţiile în care poliţistul s-a împuşcat în cap.

Vom reveni cu amănunte

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite