Alba: 2 milioane de lei de la Guvern pentru Ocna Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ocna Mureş
Ocna Mureş

Guvernul a alocat în şedinţa de astăzi suma de 2 milioane de lei pentru înlăturarea efectelor produse de aluencările de teren. Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

„Pentru Ocna Mureş a fost alocată suma de 2 milioane lei, pentru înlăturarea efectelor produse de surparea de teren care a avut loc în acest oraş“, a afirmat Ioana Muntean.

Banii vor intra în bugetul Consiliului local Ocna Mureş care îi va administra în scopul finanţării unor lucrări imediate de reparaţii a infrastructurii afectate.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a solicitat în total suma de 12,7 milioane de lei:

•    2,4 milioane lei pentru refacerea străzilor afectate;
•    6,58 milioane lei pentru umplerea craterului creat, cu aproximativ 100.000 mc (170.00 tone) piatră (refuz de ciur), conform devizului estimativ;
•    300.000 lei pentru realizarea unei rute ocolitoare de acces în oraş, pe lungime de 180-200 m;
•    335.000 lei pentru gospodăriile populaţiei şi proprietăţile particulare afectate;
•    1 milion de lei pentru refacerea canale de gardă şi protejarea masivului de sare prin preluarea apelor pluviale de pe Dealul Banţa;
•    2,1 milioane lei pentru realizarea unei rute ocolitoare pentru traficul greu, mai mare de 3 tone, spre comuna Noşlac şi satele aparţinătoare pe o lungime de 3,5 km.

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a mai solicitat 900.000 de lei din fondul de intervenţie aflat la dispoziţia Guvernului, în bugetul Consiliului Local Noşlac, pentru continuarea rutei ocolitoare pentru traficul greu, mai mare de 3 tone, dinspre oraşul Ocna Murş spre comuna Noşlac şi satele aparţinătoare, pe o lungime de 1,5 km.

Citiţi şi: Craterul de la Ocna Mureş a înghiţit 6 milioane de euro

Resturile din craterul de la Ocna Mureş nu pot fi curăţate până la primăvară

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite