Alba: Ofertă săracă pentru absolvenţii de facultate la bursa locurilor de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bursa locurilor de muncă organizată de AJOFM Alba nu a oferit soluţii celor cu studii superioare. Firmele care au participat la eveniment au căutat mai ales personal cu experienţă în diferite domenii de activitate.

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Alba a organizat astăzi la Alba Iulia bursa locurilor de muncă pentru absolvenţii de liceu şi facultate.

Tineri fără noroc

Aproximativ 25 de firme din judeţul Alba au oferit un număr de peste 400 de locuri de muncă. Sala în care s-a desfăşurat bursa a fost neîncăpătoare pentru numărul mare al persoanelor dornice să îşi găsească de lucru. Încă de la începutul evenimentului în faţa sediului Direcţiei de Programe a Primăriei Alba Iulia s-au adunat peste 300 de persoane.

image

Cele mai multe locuri disponibile au fost în domeniul industriei textile, tâmplăriei şi comerţului. „Căutăm oameni talentaţi, iar apoi în funcţie de abilităţi venim cu oferta. Suntem o firmă în plină redezvoltare şi căutăm tineri inteligenţi şi doritori să înveţe şi să muncească alături de noi“, a spus  Dan Vasile, jurist în cadrul Incov, cea mai mare firme de covoare din ţară.

Brăila: Aglomeraţie la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi/VIDEO

Absolvenţii de facultate au avut puţine posibilităţi de a obţine un loc de muncă. Au putut opta pentru agenţi de asigurare sau agenţi comerciali.

„Sunt inginer agronom şi este foarte greu să-mi găsesc un loc de muncă în domeniu. Am absolvit facultatea în 2007, am facut şi un master în domeniu, iar de anul trecut îmi caut un post.

image

Am venit astăzi cu speranţa că voi găsi ceva pe măsura pregătirii, dar se pare că nu am noroc“, a spus Graţiana Todosiu, 27 de ani, din Cugir.

O altă tânără absolventă de facultate a plecat dezamăgită. „Sunt studentă la drept şi vroiam un post de secretară, dar oferta de muncă este săracă pentru cei cu pregătire superioară. Nu am găsut nici un job pe măsura pregătirii“, a spus Maria Şuteu, 22 de ani, din Alba Iulia.

„Sunt studentă în ultimul an la contabilitate, am aflat de bursă şi am venit să văd ofertele. Nu am mai lucrat până acum“, a spus Andrea Caloş din Aiud.



Slujbe pentru muncitori calificaţi

image

Oamenii cu o calificare medie au putut să opteze pentru un loc de muncă. „Sunt şomer de aproape un an de zile. Am lucrat în industrie dar între timp m-am specializat şi în domeniul tâmplăriei. Am văzut că sunt ceva locuri de muncă şi sper să obţin ceva“, a afirmat Ioan Dandea, de 39 de ani, din Aiud.

Angajatorii au avut oferte pentru oamenii cu experienţă. „Avem nevoie de trei croitorese cu experienţă. Lucrăm pe comandă“, a spus angajatorul Valeria Vesa.   

image

„Aşteptăm cel puţin 500- 600 de absolvenţi, ţinând cont de faptul că în judeţ sunt peste o mie care au terminat şcoala şi sperăm ca o parte să îşi găsească loc de muncă“, a afirmat Corneliu Engi, directorul AJOFM Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite