Alba: UPDATE Protest la Direcţia de Finanţe. Funcţionarii reclamă reducerea salariilor cu 70 la sută

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Moldovan afirmă că salariul său a ajuns la 700 de lei
Nicolae Moldovan afirmă că salariul său a ajuns la 700 de lei

Salariaţii sunt nemulţumiţi de reducerile salariale şi neacordarea sporurilor. Funcţionarii susţin că faţă de luna iulie, acum au salariile diminuate cu 70 la sută.

UPDATE ora 08.50: Angajaţii de la Direcţia de Finanţe Publice au reluat în această dimineaţă protestul declanşat ieri. Funcţionarii au ieşit pe holurile şi în faţa sediului instituţiei. Oamenii reclamă reducerea salariilor cu 70 la sută.

Angajaţii din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice au ajuns la limita răbdării. Aceştia se plâng că au ajuns să trăiască cu salarii sub 700 de lei.

„Pe lângă faptul că ne-au redus salariul cu 25 la sută, de două luni de zile nu mai primim stimulente. Peste 80 la sută din salariaţi avem un salariu brut de până în 1.000 de lei. Media stimulentelor era aproximativ încă un salariu, ajungeam la un venit brut de 2.000 lei. Acum s-a ajuns să avem doar 30 la sută din salariul pe care îl lua în iunie“, a spus Marcela Coşerean, angajată a instituţiei.

 „Am ajuns într-o situaţie critică“

Bugetarii e plâng că au cele mai mici salarii iar banii nu le ajung pentru traiul zilnic. „Am ajuns într-o situaţie critică. Pe lângă diminuarea cu 25 la sută a salariului, nu mi se mai acordă nici stimulentele. Cu banii pe care îi primim nu vom mai putea să ne asigurăm traiul de zi cu zi, să ne plătin cheltuielile şi nici nu vom mai avea cum să ne achităm ratele“, a spus Nicolae Moldovan, inspector în cadrul DGFP Alba.

Acesta a spus că are mare bază în părinţi. „Am noroc cu părinţii. Deşi am familia mea, trebuie să apelez la ei. Cheltuielile curente abia le acoperim din salariu, nu mai rămân bani pentru rate, pentru şcolarizarea copiilor. Vine iarna, se scumpesc toate, iar facturile la întreţinere ajung la o sumă egală cu salariul. Nu se poate trăi dintr-un salariu de 680 lei“, a mai spus Nicolae Moldovan.

Protestele continuă

Angajaţii Finanţelor Publice din Vaslui au intrat şi ei în grevă

Angajaţii din Finanţe susţin că nu vor înceta protestele până nu se vor soluţiona problemele. „Se doreşte înlăturarea măsurilor luate de Guvern privind reducerea salariilor şi neacordarea unor stimulente. Principalele nemulţumiri sunt legate de anularea unor drepturi salariale prevăzute de codul de procedură fiscală şi legea salarizării bugetarilor. Ne manifestăm nemulţumirea şi pentru că nu putem realiza venituri din alte surse. Salariile angajaţilor în finanţe sunt cele mai mici în sistemul bugetar“, a spus Nicolae Iordache, lider sindical al salariaţilor din DGFP Alba. 

Oamenii care au avut probleme ieri la Finanţe au fost nemulţumiţi de protestul funcţionarilor. „Am de depus declaraţia 390 pentru TVA-ul intracomunitar, care se poate depune până în data de 15 octombrie. După depăşirea termenului legal se percepe o penalizare de 5 la sută din valoarea respectivă. Urmează să plec din ţară. Nu sunt împotriva acestor manifestaţii, cu toţii o ducem rău, dar nu mi se pare corect să plătesc în plus“, a spus Gabriela Dorhoi, de 57 de ani, din Alba Iulia.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite