(UPDATE)Angajaţii Finanţelor Publice din Vaslui au intrat şi ei în grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 500 de angajaţi ai Direcţiilor Locale ale Finanţelor publice din tot judeţul au întrerupt, de astăzi, lucrul şi au hotărât să se solidarizeze cu ceilalţi colegi din ţară.

UPDATE 14.30: Activitatea Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale este paralizată. salariaţii refuză să mai lucreze până nu li se va rezolva problema salariilor.

UPDATE 12.50: Salariaţii Primăriei Vaslui cer demisia Guvernului. Un protest spontan are loc şi la Primăria Vaslui, unde salariaţii au ieşit în faţa instituţiei. Aceştia se plâng că au un volum foarte mare de muncă şi cer salarii decente.

image

UPDATE 12.00: Salariaii Administraţiei Finanţelor Publice Huşi şi-au întrerupt activitatea. Aceştia au declanşat un protest spontan, solidarizându-se cu colegii din ţară. Iniţial, finanţiştii huşeni refuzaseră să protesteze.

La Vaslui, peste 150 de salariaţi au ieşit în holul instituţiei în semn de protest faţă de eliminarea stimulentelor pe care le primeau până acum. La Bârlad, cei aproximativ 100 de angajaţi ai Direcţiei au ieşit atât în stradă, cât şi pe holurile instituţiei. Şi cei din oraşul Negreşti au hotărât să întrerupă lucrul supăraţi că li s-au diminuat veniturile. Singura localitate în care salariaţii Direcţiei au lucrat a fost municipiul Huşi, acolo unde oamenii nu au avut curajul să protesteze.

„Nu ne vom opri decât atunci când ne vor reda aceste stimulente. Şi noi suntem oameni, şi noi avem rate la bănci şi noi avem datorii. Ne cerem scuze faţă de contribuabili, dar ne-a ajuns cuţitul la os", ne-a declarat Valică Berescu, liderul de sindicat „Sed-Lex" Vaslui.

Şi angajaţii ITM Vaslui sunt solidari

image

Şi cei aproximativ 40 de angajaţi ai Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui s-au solidarizat cu cei de la Finanţe şi au întrerupt lucrul în această dimineaţă. "Ceea ce fac guvernanţii noştri se numeşte dictatură. Ei au uitat că aceste stimulente ni s-au acordat în baza unei legi şi mi se părea normal să ni le ia tot în baza unui act normativ. Ei ştiu oare că, după disponibilizări, unii dintre noi am completat ceea ce făceau foştii colegi deşi nu avea aceste activităţi trecute în fişa postului?", a declarat şi Viorel Asoltanei, liderul de sindicat al ITM Vaslui.

"Nu mai putem trăi aşa"

image

Elena Sănin lucrează la DGFP Vaslui de mai bine de 36 de ani. Soţul ei este pensionat pe caz de boală şi are o pensie de 600 de lei. Fiica femeii, lucrează şi ea la Finanţe de câteva luni şi are salariul unui debutant, adică 550 de lei. Elena se plânge că nu mai are bani de mâncare, iar de datorii nici nu mai poate fi vorba.

„Deşi nu sunt adepta unor astfel de acţiuni, m-am solidarizat şi eu cu colegii mai tineri. Nu mai putem trăi în condiţiile astea. Atât eu, cât şi soţul suntem foarte bolnavi. În fiecare lună, 350 de lei se duc pe medicamente, iar alţii 600 pe datorii la casă. Cu ce să mai mănânc? De ce ne-au luat aceste stimulente? Pentru mine şi 100 de lei în plus era o avere", s-a plâns femeia. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite