Alba: FOTO VIDEO Pelerinaj la craterul din Ocna Mureş. Zeci de oameni „pescuiesc“ pe lac produse din magazinul Plus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de persoane se aventurează pe marginea craterului cu apă sărată format la sfârşitul lunii trecute la Ocna Mureş. Ca să-şi umple sacoşele cu produse provenite din supermarketul scufundat, oamenii se folosesc de bucăţi din pereţii fostului magazin Plus pe post de barcă, iar ca undiţe folosesc bucăţi de lemn şi ustensile aduse de acasă.

Citiţi şi: Interzis la pescuit în craterul din Ocna Mureş. Lacul a fost izolat cu un gard de 2 metri

Craterul apărut la Ocna Mureş la sfârşitul lunii decembrie în urma prăbuşirii fostelor galerii de sare continuă să fie un loc de „pelerinaj“ pentru romii din ora, dar şi din alte localităţi.


Zilnic sunt văzute persoane care adună produsele din lacul sărat. Până în urmă cu trei zile zona era păzită de poliţişti şi jandarmi. Produsele scoase din lac sunt vândute într-o piaţă format ad-hoc în apropierea craterului. Astăzi este zi de piaţă la Ocna Mureş, iar afluenţa de oameni este mai mare decât într-o zi obişnuită.

image
image

„Prefectul a ridicat starea de urgenţă pe 4 ianuarie, ca atare au fost retrase efectivele de poliţişti şi jandarmi şi au mai rămas doar poliţiştii comunitari, care nu pot face faţă, zona este foarte întinsă. Am cerut conducerii Salina Ocna Mureş, care administrează câmpul de sonde, să închidă zona de acces către crater. De asemenea, angajaţii magazinului Plus ar trebui să supravegheze zona, să nu-i lase pe oameni să mai pescuiască din lac produse alimentare“, a declarat Augustin Drăguţ, primarul oraşului.

image

Primarul s-a întâlnit astăzi cu reprezentanţii celor două societăţi şi au decis iniţierea unor demersuri pentru a opri oamenii să mai intre pe lacul cu apă sărată.

Fotografii de Horea Mihălţan:

image
image
image
image
Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite