Alba: Interzis la pescuit în craterul din Ocna Mureş. Lacul a fost izolat cu un gard de 2 metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale au reuşit sâmbătă să izoleze lacul format în craterul de la Ocna Mureş cu un gard de 2 metri. Decizia vine după ce în ultimele trei zile sute de persoane au intrat pe lac şi au pescuit bunuri din fostul magazin Plus, prăbuşit în crater.

Citiţi şi: FOTO VIDEO Pelerinaj la craterul din Ocna Mureş. Zeci de oameni „pescuiesc“ pe lac produse din magazinul Plus

Primarul Augustin Drăguţ a declarat că a luat această decizie pentru a evita producerea unor accidente, dar şi pentru a proteja oraşul.

„M-am întâlnit ieri cu proprietarii terenurilor, reprezentanţi de la firma Salina şi de la magazinul Plus. S-a luat decizia montării acestui gard. Cu 6 oameni cât erau înainte nu se putea păzi o suprafaţă atât de mare. Nu au avut ce le face”, a spus primarul Drăguţ.

Zona va fi în continuare păzită de paznici de la Salina şi poliţişti comunitari. Începând de luni, produsele care plutesc pe lac vor fi scoase pentru a nu mai atrage persoanele din oraş.

„Cei de la Plus au angajat o firmă care de luni se apucă de treabă. Vor scoate din lac ceea ce a fost în magazin”, a completat primarul.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite