Alba Iulia: Se închid trei unităţi medicale. Pacienţii transferaţi la alte spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pacienţii din cele trei unităţi medicale din Alba care vor fi închise la 1 aprilie 2011 au început să fie evacuaţi şi transferaţi spre alte spitale. Este vorba despre unităţile medicale din Ocna Mureş, Zlatna şi centrul de sănătate din Baia de Arieş.

Citiţi şi: Desfiinţarea spitalelor din Zlatna, Ocna Mureş şi Baia de Arieş lasă pe drumuri sute de pacienţi şi angajaţi

Ministerul Sănătăţii, Cseke Attila, a respins propunerea autorităţilor judeţene prin care cele trei spitale urmau să devină secţii externe ale Spitalului Judeţean de urgenţă, administrat de Consiliul Judeţean. Ministrul a motivat că astfel s-ar crea un precedent la care ar apela şi alte spitale din ţară.

Prin urmare, de la 1 aprilie 2011, cele trei unităţi medicale nu mai sunt finanţate, iar pacienţii şi personalul medical trebuie redistribuiţi.

Situaţiile cele mai complicate se înregistrează la Ocna Mureş şi la Zlatna, unde sunt zeci de pacienţi internaţi. Bolnavi din Ocna Mureş au fost transportaţi ieri la Aiud, însă, unii au fost refuzaţi aici pe motiv că nu există paturi libere. Alţii au preferat să plece şi să se trateze acasă.

Pentru bolnavii din Zlatna singura soluţie este spitalul judeţean din Alba Iulia, aflat la 30 de kilometri distanţă. Bolnavii din Baia de Arieş ar urma să fie preluaţi la Spitalul orăşenesc din Câmpeni.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite