Alba Iulia: Suspiciuni confirmate. Carne de cal vândută în loc de carne de vită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Sanitar Veterinară Alba a făcut public astăzi rezultatatul analizelor efectuate la Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară Bucureşti în legătură cu carnea confiscată săptămâna trecută de la două unităţi din judeţ.

Suspiciunile iniţiale au fost confirmate. Carnea achiziţionată de cele două unităţi din Alba, de la trei persoane din judeţul Vrancea, provinde la cai.

„DSVSA Alba a primit de la buletinele de analiză privind probele de carne, recoltate in vederea determinării speciei, rezultatul fiind pozitiv, carnea respectivă provenind din sacrificarile de cabaline“, se afirmă în comunicatul Direcţiei Sanitar Veterinare.

Cantitatea de carne sechestrată (1307 kg) va fi confiscată şi dirijată către o unitate autorizată de neutralizare a deşeurilor de origine animală.

Inspectorii din cadrul DSVSA Alba vor continua controalele la cele două unităţi care au achizitionat carnea respectivă. Cele trei persoane au fost reţinute în Alba Iulia, după care au fost arestate preventiv în Vrancea.

Citiţi şi: Carne de cal vândută ca şi carne de vită într-o piaţă din Alba Iulia

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite