Proiect controversat în centrul oraşului Alba Iulia. Clădire de 500.000 de euro propusă pentru demolare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul local Alba Iulia a aprobat în ultima şedinţă planul urbanistic zonal „Reactualizare PUZ Centru Civic Alba Iulia“. Proiectul prevede demolarea sediului firmei Cristalsoft, evaluat la 500.000 de euro.

Noua documentaţie prevede modificări majore în zona cuprinsă între strada Ardealului, Piaţa Consiliul Europei şi strada Decebal. Aici ar urma să fie construit sediul unui teatru, două blocuri de locuinţe şi o parcare subterană de 150 de locuri.

Proiectul prevede, însă, demolarea unor clădiri din zonă, dintre care una este sediul firmei Cristalsoft SRL Alba Iulia, ce aparţine omului de afaceri Alin Popa. Acesta a declarat că va iniţia toate demersurile legale pentru a bloca demolarea imobilului.

„Valoarea clădirii şi a terenului este de aproximativ 500.000 de euro. Voi sesiza Consiliul judeţean şi Prefectura pentru a nu aviza acest proiect. Este proprietate privată şi nu o poate demola nimeni“, a afirmat Alin Popa. Omul de afaceri consideră că întregul proiect este ilegal. „Firma Cristalsoft este pentru realizarea unor proiecte menite să îmbunătăţească zestrea urbanistică a oraşului, dar nu înţelegem de ce în această perioadă de criză majoră trebuie să se facă clădiri noi prin demolarea altor clădiri“, a completat omul de afaceri.

Răspunsul reprezentanţilor primăriei la demersurile acestuia au fost că autorizaţia de construcţie pentru clădirea ridicată în centrul oraşului va expira în 2011. Potrivit arhitectului şef al Primăriei, Hedviga Călin, autorizaţia a fost eliberată în 1991, pe o perioadă de 20 de ani, lucru care ar permite demolarea clădirii şi derularea investiţiilor proiectate prin noul plan urbanistic zonal.

Omul de afaceri a intenţionat să îşi dezvolte firma prin construcţia unei săli polivalente pe terenul pe care îl deţine în proprietate, dar nu i-a fost aprobată cererea de eliberare a unei autorizaţii de construire.

Citiţi şi: Teatru, locuinţe şi parcare subterană în centrul oraşului Alba Iulia

Fostul Lipscani din Alba Iulia, în dezbatere publică. Al treilea plan urbanistic pentru centrul civic

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite