FOTO O nouă ciudăţenie genetică: tot mai mulţi negri cu păr blond ca spicul de grâu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Insulele Solomon, la est de Papua Noua Guinee, aproximativ 10% din populaţia indigenă, de culoare, are părul blond. Unii cred că de vină este „moştenirea" lăsată de exploratorii şi de negustorii europeni. Dar oamenii de ştiinţă au demonstrat că toate teoriile de până acum trebuie demontate: vinovată este, de fapt, o mutaţie genetică inexistentă la alte populaţii!

Locuitorii insulelor cred că blonzii de culoare fie au mâncat prea mult peşte, fie au stat prea mult la soare... Totuşi, explicaţia pentru contrastul puternic între culoarea pielii şi cea a părului este dată de mutaţia genetică TYRP1. Gena respectivă este inexistentă la populaţia europeană, astfel fiind demontat şi mitul conform căruia europenii ar fi de vină pentru această „ciudăţenie".
Acest lucru este cu atât mai neobişnuit cu cât la nivel global, părul blond este o raritate, întâlnindu-se mai ales în nordul Europei şi în Oceania, care include şi Insulele Solomon, se arată într-un articol al publicaţiei britanice Daily Mail.

Citeşte şi:
DOVEDIT Între femei şi bărbaţi nu există relaţie pur platonică

VIDEO Și-a dorit implant cu silicon. Vezi ce a făcut o femeie pentru a face rost de bani

image

Ar putea dărâma noţiunile actuale despre rase

„Eu cred că această mutaţie genetică dărâmă orice noţiune simplă pe care o aveam despre rasele umane. Oamenii sunt extrem de frumoşi în diversitatea lor", spune Carlos Bustamante, genetician din cadrul Universităţii Stanford, California, cel care a descoperit noua mutaţie genetică.
În cadrul studiului, au fost analizate mostre de salivă de la mai mult de 1.000 de indigeni, însă atenţia cercetătorilor a fost concentrată mai ales asupra unui grup de 43 de blonzi, comparativ cu 42 de persoane brunete. Cercetarea a fost publicată în revista de specialitate „Science", iar echipa medicului Bustamante caută în prezent sponsorizări pentru a-şi continua studiul cu privire la diferenţele majore de pigmenţi în cadrul populaţiei de culoare.

Vezi aici mai multe imagini.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite