DOVEDIT Între femei şi bărbaţi nu există relaţie pur platonică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceasta este concluzia unui studiu realizat de un grup de psihologi americani de la Universitatea din Wisconsin (Eau Claire) şi citat de dailymail.com. Şi cum e de la sine înţeles, bărbaţii sunt mai frecvent atraşi sexual de amicele lor.

Studiul a fost realizat pe un eşation de 400 de voluntari, bărbaţi şi femei, între care exista o relaţie platonică. Voluntarilor, cu vârste cuprinse între 18 şi 52 de ani, li s-a cerut să facă o trecere în revistă a beneficilor pe care le au din relaţia amicală. De asemenea, li s-a cerut să spună cât de satisfăcuţi sunt de relaţia cu partenerul de viaţă. Atât bărbaţii, cât şi femeile au recunoscut că au multe beneficii din relaţia platonică cu persoanele de sex opus.

Însă cum era de aşteptat, cei mai mulţi bărbaţi au recunoscut că se simt atraşi de prietenele de sex opus. Ba, mai mult, majoritatea au spus că sunt siguri că şi ele experimentează acelaşi tip de atracţie, însă le este greu sau nu pot să recunoască.

Dacă bărbaţii au supraestimat atracţia din partea amicelor, femeile, în schimb, au subestimat-o. De asemenea, voluntarele au declarat că nu cred că prietenii lor bărbaţi se simt atrase de ele.

“Genetic, bărbaţii profită de orice oportunitate de reproducere. De aceea, ei nu ratează nicio ocazie atunci când vine vorba de o relaţie sexuală”, explică psihologul April Bleske-Rechek, autoarea studiului.

Din păcate, atracţia sexuală faţă de un amic poate pune în pericol relaţia stabilă cu partenerul de viaţă. Aceasta deoarece, potrivit psihologului Bleske-Rechek, cu cât un bărbat, de exemplu, se simte mai atras de o amică cu atât sentimentele faţă de partenera de viaţă scad în intensitate.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite