Sexy-Crăciuniţele, între mit şi realitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crăciunul este pentru multe femei ocazia perfectă pentru a încerca să satisfacă o fantezie – reală sau presupusă – a bărbaţilor, oferindu-se pe ele însele în postura de cadou.

Sunt o mulţime de motive pentru care moda Crăciuniţelor sexy se bucură de atât de mult succes. Femeile recurg la lenjerie provocatoare nu doar pentru a face o plăcere partenerilor, ci şi pentru a încerca ele însele ipostaza de femeie fatală.  „Bărbaţii sunt programaţi genetic să le placă femeile în lenjerie roşie", susţine britanicul Scott Manson, redactor-şef al unei reviste dedicate sexului tare. În opinia sa, costumaţia perfectă ar trebui să fie una feminină şi simplă, eventual cu ceva elemente haioase, nu agresivă, stil vampă.

Majoritatea covârşitoare a bărbaţilor visează în secret la o noapte de pasiune cu o femeie sexy, care i se dedică doar lui şi este gata să-i satisfacă orice capriciu. Astfel de fantezii sunt hrănite de filmele porno. Chiar şi pentru cei care au o relaţie stabilă şi se declară îndrăgostiţi, deci nu mai  este nevoie să fie seduşi, o noapte cu o femeie care şi-a cumpărat anume lenjerie sexy nu poate fi decât un cadou minunat.

O plăcere pentru amândoi

Răzvan (32 de ani) este unul dintre cei care au avut parte de un Crăciun fierbinte, anul trecut. „Treceam printr-o perioadă mai dificilă în căsnicie, aşa că nu mică mi-a fost mirarea să o văd pe Ana, soţia mea, într-o lenjerie roşie şi transparentă, cu un fel de blăniţă. Abia venisem de la socri, eram şi un pic ameţit, aşa că vă spun sincer că m-a bufnit râsul. La început s-a supărat teribil. Până la urmă, a fost un lucru bun, am râs amândoi şi am sfârşit prin a avea o noapte de Crăciun memorabilă, exact cum şi-a dorit şi ea", povesteşte bucureşteanul.

El susţine că i-a cerut soţiei să repete figura anul acesta, promiţând să-şi joace rolul mult mai bine. „Îmi doresc să o văd în postura de femeie fatală, pentru că de obicei nu e. E avocat, aşa că vă daţi seama cât de obosită şi de serioasă e mereu", mai spune Răzvan.Într-adevăr, femeile ştiu şi ele aceste lucruri şi Sărbătorile sunt ocazia potrivită pentru a intra în rolul de seducătoare. Dacă, în restul anului, o femeie obişnuită de-abia are timp pentru a se aranja, ea va profita de acest pretext pentru a se reinventa, pentru a se răsfăţa şi pentru a arăta cât mai atrăgătoare. Nu în ultimul rând, pentru ambii parteneri este un mod de a ieşi din rutina amorului conjugal şi de a-şi condimenta viaţa intimă, ceea ce nu poate decât să aducă un plus de prospeţime relaţiei în ansamblul ei, susţin psihologii.

Preţuri de la 10 lei

Prin urmare, în apropierea Sărbătorilor de iarnă, magazinele de profil îşi îmbie clientele cu fel de fel de seturi de lenjerie intimă de culoare roşie, cu modele care mai de care mai îndrăzneţe. În malluri, oferta este pentru toate buzunarele. Astfel, se poate achiziţiona un set alcătuit din sutien şi slip pentru mai puţin de 100 de lei. Pentru cele mai cu dare de mână, se găsesc corsete roşii din mătase transparentă cu preţuri care încep de la 200 de lei, la care se adaugă un slip asortat, minuscul, care mai costă încă pe atât. Adevărata provocare o reprezintă accesorizarea potrivită, cu dresuri şi cu pantofi la fel de sexy.

Mai ieftin pe internet

O altă soluţie sunt magazinele online care oferă o gamă amplă de costume de sezon pentru femei, cu preţuri ce încep de la 50 de lei, pentru modelul elf jucăuş, şi rareori sar de 150 de lei pentru costumaţia completă necesară unei Crăciuniţe apetisante. Un costum „deluxe", din catifea roşie, poate însă trece de 200-300 de lei. Unele femei sunt reticente în a cumpăra de pe internet. „Produsele de acest gen nu au cine ştie ce calitate, însă adevărul este că un astfel de costumaş sexy nu îl poţi folosi decât o singură dată", spune Maria (29 de ani), din Giurgiu. Problema constă în faptul că livrarea poate dura şi două săptămâni.

Un cadou de neuitat

Pe Andreea şi Corina le-am întâlnit la cumpărături într-un mall din Bucureşti. Ambele sunt studente şi se pregăteau pentru noaptea de Crăciun. Ideea de a se îmbrăca în Crăciuniţe pentru iubiţi i-a venit Andreei, care a inspirat-o şi pe prietena sa.

„Sunt într-o relaţie de doi ani şi mereu sunt în criză de inspiraţie când trebuie să-i iau un cadou. Anul trecut i-am luat prietenului meu cosmetice şi m-am simţit penibil când a primit cam acelaşi lucru şi de la mama lui. Problema e că nici n-am prea mulţi bani să-i iau ceva cu adevărat deosebit, aşa că m-am gândit să-i fac un cadou special, pe care sper să nu-l uite niciodată", a explicat Andreea (22 de ani). După ce a răscolit tot magazinul şi s-a consultat îndelung cu amica ei, tânăra a optat pentru un corset care a costat 300 de lei.

Cu un buget mai limitat, Corina s-a mulţumit cu un costum asortat, sutien şi slip, de culoare roz închis, ambele piese brodate cu inimioare negre. Despre pantofi cu toc nu poate fi vorba. „Am văzut nişte pantofi roşii absolut superbi, dar nu pot să-mi permit să dau atâţia bani pe ceva ce nu voi purta decât foarte rar. Probabil voi apela la ceva din garderobă", a spus Corina.

"Bărbaţii sunt programaţi genetic să le placă femeile în lenjerie roşie.''
Scott Manson jurnalist britanic

Trei modele „fatale"

Există mai multe tipuri de costumaţie sexy de Crăciun, iar o femeie trebuie să opteze pentru ceva în care să se simtă confortabil. Cea mai simplă este varianta sutien şi chiloţei, musai roşii. Un model mai complex este cel care include un corset roşu, dantelat, dacă se poate tivit cu blăniţă albă. Căciuliţa poate fi înlocuită cu succes cu o bentiţă realizată dintr-un fir de beteală roşie, însă pantofii cu toc înalt este bine nu lipsească. De altfel, aceştia sunt obligatorii şi pentru combinaţia „supremă", aceea de divă, care, pe lângă corset şi slip, include un portjartier asortat şi un dres roşu sau negru. Un element important este uşurinţa cu care costumaţia se poate îndepărta, altfel există riscul ca magia de Crăciun să se spulbere în lupta cu capse, şireţele şi alte modalităţi de prindere atât de detestate de bărbaţi.

Fantezii erotice cu femeia în roşu

În materie de sex, bărbaţii sunt stimulaţi în primul rând de elemente vizuale şi tactile. Atunci când admiră o femeie îmbrăcată provocator, bărbatul îşi construieşte rapid în minte imagini foarte excitante, susţin specialiştii americani în sexologie. Dorinţa şi nerăbdarea cu care aşteaptă actul sexual se intensifică atunci când el atinge materialul mătăsos al lenjeriei cu care femeia iubită l-a surprins în seara de Ajun.

Lenjeria care te dezbracă de inhibiţii

Apariţia ei costumată în Crăciuniţă îi permite să o (re)vadă ca pe o femeie dezirabilă, o persoană distinctă de rolurile pe care ea le joacă în viaţa de zi cu zi - angajata stresată, nevasta gospodină sau mama-model.

image

Dezinteresul lui poate semnala o problemă gravă în relaţie Fotografii: shutterstock



Simplul fapt că ea s-a agitat pentru a pregăti o noapte specială este garanţia că, în momentul acela, ea este acolo doar pentru el. Folosirea de costume sexy este esenţială pentru a ajuta o femeie să intre cu adevărat în rolul de seducătoare. „Costumaţia este un semnal contextual. Este mult mai uşor pentru cineva să se poarte ca o divă sexy, dacă este îmbrăcată corespunzător. Dacă iei o femeie şi o îmbraci ca pe Madonna, ea va avea tendinţa de a se adapta costumului. Dacă o îmbraci în tricou şi pantaloni de trening va fi doar o gospodină obişnuită", este de părere psihologul american Jesse Charger.

Acesta mai susţine că, odată îmbrăcată în lenjerie sexy, mulată pe corp, plină de dantele şi pietricele strălucitoare, dar şi obligatoriu încălţată cu pantofii cu toc cui, „ea se va simţi ca vedeta propriului său film deocheat şi se va simţi liberă să dea frâu liber unor porniri pe care, în mod normal, şi le reprimă".

Când socoteala din târg nu se potriveşte cu cea de-acasă

În ciuda eforturilor depuse de ea, se întâmplă însă uneori ca supriza pregătită pentru Crăciun să-i lase un gust amar, dacă partenerul e puţin sau chiar deloc impresionat de ţinuta ei sexy. Dacă femeia îl aşteaptă gătită toată, fremătând de nerăbdare, iar el abia dacă îi aruncă o privire, după care se prăbuşeşte în fotoliu şi aprinde televizorul e semn clar că relaţia scârţâie profund, iar eforturile ei au fost inutile.

În astfel de situaţii, în loc să aprecieze ţinuta partenerei, bărbatul se gândeşte mai degrabă câţi bani o fi costat costumul respectiv sau, şi mai rău, se oftică în taină spunându-şi că delicatul corset cu volănaşe ar arăta mai bine pe colega X, pe care a pus ochii de ceva vreme. Un bărbat care nu vrea să-şi rişte traiul liniştit va face probabil efortul de a lăuda cât de cât vestimentaţia Crăciuniţei sale şi îi va oferi o partidă de sex de compensaţie. Din tot acest dezastru, cel mai rău iese ea, care îşi va face mii de gânduri după un asemenea eşec, dar nu va îndrăzni să le exprime cu voce tare. Se va gândi că soţul nu o mai găseşte atrăgătoare, că „are pe alta" sau că, pur şi simplu, nu-i pasă.

Corsetul nepotrivit la momentul nepotrivit

În foarte multe cazuri, o astfel de întâmplare scoate la iveală o problemă reală. Există însă şi situaţii când momentul e prost ales. Pentru ca noaptea de Ajun să fie una de poveste, Crăciuniţa trebuie să se asigure din timp că partenerul va fi într-o dispoziţie adecvată pentru a-şi primi cadoul pregătit de ea. Dacă el a trebuit să meargă la muncă şi în Ajun, a alergat toată ziua după cumpărături sau dacă şi-a petrecut după-amiază la vecinul de la 3 şi s-au cinstit cu o ţuică, există riscul ca seara să găsească toată sceneta de Crăciun ridicolă.

În afară de dispoziţia partenerului, femeia trebuie să ia în calcul şi punerea în scenă. Muzica trebuie să se audă discret din boxe, iar Crăciuniţa să-şi facă intrarea spectaculos în camera unde se află El. Mirosul de brad se va împleti subtil cu parfumul ei seducător şi, în niciun caz, cu mirosul de varză, chiar dacă respectivul bărbat abia aşteaptă masa de Crăciun pentru a se ghiftui cu sarmale.

Sfaturi pentru o seară perfectă

O parte foarte importantă o reprezintă prezentarea costumaţiei, mai ales că, de multe ori, femeia este oarecum stânjenită în această situaţie inedită şi se teme că impresia produsă partenerului nu va fi cea dorită. Iată câteva sfaturi oferite de site-ul american masteryourman.com:
- Poartă-te cu încredere sau măcar fă-l să creadă că aşa te simţi.
- Plimbă-ţi mâinile peste costumul cel nou şi peste propriul trup şi bucură-te de această senzaţie.
- Învârte-te încet în faţa lui astfel încât să te poată admira din toate unghiurile.
- Priveşte-l pe el şi bucură-te de felul în care te soarbe din ochi.
- Preia conducerea jocului şi nu-i permite să te atingă până nu-i dai permisiunea, eventual după un număr de striptease.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite