Cercetătorii au descoperit de ce cred oamenii în Dumnezeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Potrivit specialiştilor, credinţa în divinitate are strânsă legătură cu lobul frontal
Potrivit specialiştilor, credinţa în divinitate are strânsă legătură cu lobul frontal

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Missouri au studiat capacitatea unui om de a crede în Dumnezeu şi care sunt cauzele care duc la această credinţă.

Cercetătorii americani s-au bazat în studiul lor pe o teorie mai veche, care arăta că spiritualitatea unui individ este asociată cu funcţionarea la o capacitate mai redusă a lobului parietal, iar concluzia la care au ajuns a fost aceea că oamenii cred în Dumnezeu şi din cauza unei leziuni a creierului. Potrivit specialiştilor, credinţa în divinitate are strânsă legătură cu lobul frontal.

Citiţi şi:

A fost concediat pentru că vorbea cu Dumnezeu

Vaticanul, pus pe jar de o nouă Biblie descoperită în Turcia: Iisus a prevestit venirea profetului Mahomed

„Am găsit o bază neuropsihologică pentru spiritualitate, dar aceasta nu este izolată într-o zonă anume a creierului. Spiritualitatea este un concept mai dinamic, care foloseşte mai multe porţiuni ale creierului", a spus Brick Johnstone, profesor de psihologie al School of Health Professions.

Brick Johnstone a adăugat că a analizat 20 de persoane cu traumatisme craniene care au afectat lobul parietal şi a descoperit că pacienţii cu leziuni care au afectat mai mult lobul parietal sunt mai dispuşi să creadă într-o instanţă superioară, într-o putere divină şi în faptul că viaţa lor face parte dintr-un plan divin.

Intră în comunitatea Adevărul Life de pe Facebook. CLICK AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite