Vaticanul, pus pe jar de o nouă Biblie descoperită în Turcia: Iisus a prevestit venirea profetului Mahomed

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cartea ar conţine învăţăturile de început ale lui Isus Hristos, scrise cu litere aurite pe piele de animal în dialectul siriac
Cartea ar conţine învăţăturile de început ale lui Isus Hristos, scrise cu litere aurite pe piele de animal în dialectul siriac

O nouă Biblie, veche de aproximativ 1500 de ani şi aflată în posesia Turciei de 12 ani, l-a făcut pe Papa Benedict al XVI-lea să le ceară oficial turcilor să vadă manuscrisul care a fost numit „Evanghelia după Barnabas“.

Potrivit presei internaţionale, cartea ar conţine învăţăturile de început ale lui Isus Hristos, scrise cu litere aurite pe piele de animal în dialectul siriac, limba natală a fiului lui Dumnezeu. Mai mult, se spune că această Biblie conţine, printre altele şi faptul că Iisus ar fi prevestit venirea profetului Mohamed.

Ministrul turc al Culturii a afirmat cămanuscrisul ar putea fi o versiune autentică a Bibliei pe care Biserica să o fi ignorat vreme de secole din cauza conţinutului său: multe dintre cele scrise acolo seamănă cu viziunea islamică asupra lui Iisus.

Deoarece este un artefact religios de mare valoare culturală, manuscrisul valorează peste 16 milioane de euro, în timp ce o copie a paginilor din această Biblie ar putea costa aproape 2 milioane de euro.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite