Uleiul de peşte protejează viitorii copii de eczeme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile însărcinate care iau suplimente din ulei de peşte în timpul sarcinii îşi protejează fătul de riscul de a face eczeme.

Specialiştii de la Universitatea Adelaide din Australia au urmărit 706 femei însărcinate ce prezentau istoric familial de alergii. Începând cu săptămâna a 21-a de sarcină, jumătate dintre ele au luat suplimente de acizi graşi Omega 3 de trei ori pe zi, iar celelalte au primit ulei vegetal. Copiii care au primit Omega 3 in utero  au avut un risc cu o treime mai mic de a dezvolta eczeme şi cu 50% mai mic de a dezvolta intoleranţă la ou. Mai multe cercetări unt necesare pentru a vedea dacă uleiul de peşte protejează de astm, relatează „British Medical Journal“.  

În ceea ce priveşte consumul de peşte, femeile însărcinate nu trebuie să depăşească două porţii de peşte oceanic pe săptămână, pentru a limita riscul contaminprii cu mercur.  

Eczema este o afecţiune cutanată constând în apariţia unor plăci roşii, intens pruriginoase (ce provoacă mâncărimi). Problema poate fi acută sau cronică şi este expresia unei sensibilităţi cutanate exacerbate la diverse substanţe din mediu. 

Citeşte şi: Cum alegi cel mai bun peşte?
                 Care acizi graşi Omega sunt mai buni?

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite