Uleiul de peşte ar putea trata cancerul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un compus conţinut de uleiul de peşte distruge celulele stem canceroase ce conduc la leucemie, susţin cercetători de la Universitatea Penn din Statele Unite.

Citeşte şi

Femeile care consumă peşte sunt ferite de bolile cardiovasculare

Studiul realizat de cercetătorii americani pe şoareci de laborator a arătat că tratamentul anticancer cu o substanţă conţinută de uleiul de peşte, numită D12-PGJ3, împiedică răspândirea celulelor canceroase, iar tratamentul are o rată de recidivă zero.
„Cercetările precedente au arătat că acizii graşi din uleiul de peşte au un efect benefic deosebit asupra sistemului cardiovascular şi a dezvoltării creierului, mai ales în cazul copiilor, dar faptul că anumiţi metaboliţi ai acizilor Omega 3 au capacitatea de a distruge în mod ţintit celulele cancerigene era total necunoscut şi nedovedit", spune prof.dr. Sandeep Prabhu, de la Departamentul de imunologie şi toxicologie moleculară de la Universitatea Penn, coordonator al studiului.

Tratamentul se ia toată viaţa

Cercetătorii americani susţin că, pentru a ţine luecemia sub control, tratamentul cu compuşii din uleiul de peşte se ia toată viaţa, asemenea medicamentelor din boli cronice. Medicamentul acţionează asupra celulelor stem canceroase, cele care stau la baza răspândirii cancerului în organism.
„Aceste celule nu sunt controlate de niciun medicament existent, dar ar putea fi distruse de compuşii din uleiul de peşte dacă tratamentul este administrat toată viaţa astfel încât să fie împiedicate recidivele", mai spune prof. Robert Paulson, coautor al studiului.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite