Femeile care consumă peşte sunt ferite de bolile cardiovasculare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peştele trebuie consumat la mesele principale de cel puţin două ori pe săptămână
Peştele trebuie consumat la mesele principale de cel puţin două ori pe săptămână

Riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare poate scădea în cazul femeilor care consumă cu regularitate peşte bogat în acizi graşi Omega 3. Acest lucru este demonstrate ştiinţific de cercetătorii britanici.

Un nou studiu realizat pe un eşantion de 49.000 de femei cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani, timp de opt ani arată că majoritatea consumă frecvent cod, somon, macrou sau hering, toate acestea fiind bogate in omega3, informează dailymail.co.uk.

„Femeile care timp de opt ani au consumat peşte rareori sau deloc au un risc crescut cu 50% de a dezvolta probleme cardiovasculare faţă de cele care au avut acest aliment la masă în mod regulat", au explicat cercetătorii.

„Pentru a ne bucura de binefacerile consumului de peşte sau de ulei de peşte, trebuie să urmăm recomandările dietetice prin care suntem sfătuiţi să mâncăm peşte la mesele principale de cel putin două ori pe săptămână“, a spus Marin Strom, unul dintre autorii studiului.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite