Medicamentele pentru scăderea colesterolului, la control!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Statinele unele dintre cele mai utilizate medicamente
Statinele unele dintre cele mai utilizate medicamente

Statinele, medicamente indicate pentru scăderea colesterolului, pot avea efecte adverse care nu figurează pe prospect.

În urma administrării statinelor, unii bolnavi au raportat pierderi de memorie, stări de confuzie, dureri musculare, dar și creșterea glicemiei. De aceea, Agenția americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) le cere producătorilor acestor medicamente să-i informeze atât pe medici, cât și pe pacienți cu privire la riscurile pe care le presupun mai nou statinele.

Citește și....

Medicamentele expirate pot fi toxice!

La ce oră e bine să-ţi iei pastilele

"Dorim ca medicii și pacienții să dispună de informații la zi privind riscurile administrării statinelor, însă dorim și să-i asigurăm că aceste medicamente rămân benefice pentru sănătate, micșorând nivelul colesterolului din organism", a declarat Mary Parks, directorul departamentului pentru produse endocrinologice din cadrul Biroului de evaluare a medicamentelor din FDA.
"Statinele sunt unele dintre cele mai bine tolerate medicamente de către organism. În ceea ce privește efectele adverse, ele pot da reacții toxice rare: afectare musculară și creșterea nivelului transaminazelor (enzime eliberate de celulele hepatice afectate)", spune profesorul doctor Ion Fulga, specialist în farmacologie, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite