VIDEO Prea puţini oameni folosesc corect prezervativul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prezervativul este singura metodă contraceptivă care protejează împotriva bolilor cu transmitere sexuală
Prezervativul este singura metodă contraceptivă care protejează împotriva bolilor cu transmitere sexuală

Dacă este pus târziu sau greşit, prezervativul îşi pierde eficienţa în protejarea de infecţii cu transmitere sexuală sau de o sarcină nedorită.

Folosirea incorectă a prezervativului masculin a devenit o problemă de sănătate publică la nivel mondial. Aspectul este adus în discuţie de o serie de studii pe această temă publicate recent în revista „Sexual Health“. 20 de cercetători de la Universităţile din Indiana şi Kentucky, SUA, de la Universitatea Guelph din Ontario, Canada şi de la Universitatea britanică din Southamptom au analizat probleme precum comportamentele la risc în rândul populaţiei americane, prezervativele contrafăcute din China şi folosirea prezervativelor feminine în Africa de Sud.

Citeşte şi:
Ce infecţii sexuale pot duce la infertilitate

Cum îşi aleg românii metodele de contracepţie

Potrivit specialiştilor, există o deosebire mare între modul ideal în care ar trebui folosite prezervativele şi felul în care sunt utilizate în realitate. Acest lucru duce la sarcini nedorite, dar şi la extinderea bolilor cu transmitere sexuală, printre care HIV/SIDA, dar şi infecţia cu HPV. „Aşteptăm în continuare din partea medicilor soluţia pentru prevenirea epidemiilor, dar aceasta este o paradigmă greşită. Soluţia modernă pentru pandemia de SIDA este prevenţia şi trebuie să începem să o punem în aplicare“, a spus Richard Crosby, profesor la Universitatea din Kentucky şi editor şef al revistei.

Cele mai frecvente erori

- printre problemele care ţin de folosirea prezervativului masculin se numără alegerea dimensiunii nepotrivite: un prezervativ prea mic creează disconfort bărbatului, iar unul prea mare scade protecţia pentru ambii parteneri, pentru că se poate „pierde“ în timpul actului sexual. 

- prezervativul pus din greşeală invers nu trebuie întors pe partea cealaltă, ci se aruncă şi se înlocuieşte cu altul.

- infecţiile cu transmitere sexuală apar prin contactul între mucoasele ce prezintă leziuni infime sau între aceste mucoase şi fluidele infectate (sânge, spermă, lichid vaginal). De aceea, pentru a preveni infectarea, prezervativul masculin trebuie pus înainte de orice contact între organele genitale.

- prezervativele nu se ţin în buzunarele blugilor sau pe fundul rucsacului, iar ambalajul lor nu se rupe cu dinţii, tocmai pentru a preveni riscul apariţiei unor fisuri în materialul de latex.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life

Vezi în acest filmuleţ educativ cum se pune corect prezervativul

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite