Ouăle crude previn bolile de inimă şi cancerul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru a preveni îmbolnăvirea, se recomandă câte un gălbenuş de ou crud
Pentru a preveni îmbolnăvirea, se recomandă câte un gălbenuş de ou crud

Persoanele care consumă zilnic câte un gălbenuş de ou crud sunt mai ferite de bolile cardiovasculare şi de cancer, potrivit oamenilor de ştiinţă canadieni de la Universitatea din Alberta.

În gălbenuşul de ou se găsesc doi dintre cei mai puternici antioxidanţi, triptofan şi tirozina, care combat radicalii liberi produşi sub acţiunea razelor ultraviolete şi a noxelor din atmosferă.

Pentru a beneficia de proprietăţile terapeutice ale gălbenuşului, ouăle trebuie consumate numai crude, deoarece la trecerea prin flacără, efectul antioxidant li se reduce la jumătate.

Atenţie! Persoanele care au probleme cu colesterolul trebuie să ceară sfatul medicului.

Citiţi şi:
Adevărat sai fals despre consumul de ouă

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite