Dovedit Mersul pe jos scade riscul de cancer de sân

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile care merg pe jos circa o oră şi jumătate pe zi prezintă un risc cu 30% mai mic de a suferi de cancer de sân, afirmă oamenii de ştiinţă americani de la  Universitatea din Carolina de Nord.

Potrivit cercetătorilor, persoanele active sunt mai puţin predispuse la formarea de ţesut adipos. Acesta creşte secreţia hormonilor estrogeni care, la rândul lor, sunt implicaţi în mecanismul de formare a tumorilor la sân.

Studiul s-a bazat pe analizarea stilului de viaţă a peste 3.000 de femei, cu vârste cuprinse între 20 şi 98 de ani. Iar peste 1.500 dintre ele fuseseră diagnosticate  cu cancer de sân. Voluntarele au fost întrebate câtă activitate fizică obişnuiau să facă într-o săptămână. Ele au luat în calcul inclusiv efortul pe care îl depuneau în timp ce făceau curăţenie prin casă. S-a observat că cele mai multe femei suferinde cancer făceau mişcare mai puţin de zece ore pe zi.

Studiul a atras atenţia cercetătorilor din toată lumea.

„Prin acest studiu s-a dovedit că mişcarea poate ţine cancerul de sân la distanţă. Însă de câtă mişcare este nevoie pentru a preveni această formă de cancer, nu este prea clar. Sunt necesare noi studii”, explică Sarah Williams, expert la Institutul de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie

Citeşte şi:

Cancerul de sân schimbă tot mai multe destine

Consumul de amfetamine creşte în România

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite