Scapă de pistrui cu cele mai bune remedii naturale!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pătrunjelul, leuşteanul şi lămâia nu doar dau savoare mâncării, ci reprezintă şi leacuri care te ajută să le vii de hac pistruilor. Află cum se folosesc corect, dar şi ce alte remediii mai ai la dispoziţie.

Dacă vrei să scapi de pistrui ar trebui să te înarmezi cu multă răbdare, deoarece rezultatele apar în timp. În plus, în anotimpul cald, lupta este mai grea, deoarece razele ultraviolete stimulează înmulţirea melanocitelor, celule ce sintetizează melanina, responsabilă de pigmentul pielii. De regulă, cele mai predispuse la pistrui sunt persoanele cu pielea deschisă la culoare.

Ereditatea joacă un rol important în apariţia pistruilor şi, din păcate, nu există un tratament prin care aceştia să fie eliminaţi definitiv. În schimb, există soluţii pentru atenuarea culorii pistruilor, iar printre cele mai eficiente se regăsesc şi remediile naturale.

Ciuboţica-cucului, zilnic

Peste o lingură de frunze şi rădăcini de ciuboţica-cucului adaugă o cană de apă. Fierbe amestecul la foc mic timp de cinci minute. Cu lichidul obţinut unge faţa de câteva ori pe zi. Acest remediu este recomandat şi pentru petele pigmentare.

Fragi, sub formă de mască

Pisează fructele până obţii o pastă şi aplică-o pe faţă timp de 10-15 minute. Se îndepărtează cu apă rece. Masca de fragi se aplică de cel puţin două ori pe săptămână. Pentru a obţine rezultate într-un timp mai scurt, înainte de aplicarea ei, şterge zonele în care ai pistrui cu suc de lămâie.

Coacăze şi lămâie, în amestec

Combină zeamă de lămâie (5 ml) cu suc de coacăze (5 ml), cu suc din frunze de gălbenele (5 ml) şi cu ulei de migdale. Cu amestecul obţinut, unge pielea dimineaţa şi seara. În paralel, zdrobeşte câteva frunze de gălbenele şi aplică seva direct pe piele.

Mizează pe leuştean şi pe pătrunjel

Unul dintre cele mai populare remedii împotriva pistruilor este fiertura de leuştean. Ea se recomandă îndeosebi în cazurile în care pistruiii s-au contopit şi au format pete de dimensiuni mai mari. Peste o lingură de rădăcină şi frunze de leuştean pisate se pune o cană de apă fierbinte şi se lasă la infuzat timp de o oră. Ulterior, amestecul se fierbe zece minute.

Timp de două săptămâni, zonele cu probleme se şterg cu amestecul obţinut, de două ori pe zi. Un remediu la fel de bun este pătrunjelul. Se taie mărunt o legătură de pătrunjel şi se acoperă cu un pahar de apă clocotită. Amestecul se infuzează două ore. Se şterg zilnic zonele cu probleme până ce petele se atenuează.

Alte leacuri

-Pentru a decolora pistruii, un remediu la îndemână este infuzia din mesteacăn alb. Faţa se spală dimineaţa şi seara, timp de 30 de zile. În paralel, se recomandă şi masca din lapte de migdale. Înmoaie 100 g de migdale decojite în apă caldă şi după aceea trece-le printr-o sită. Adaugă peste ele 100 g miere de albine şi 2 linguri de apă. Zilnic, se aplică două măşti, timp de 15 minute. În scurt timp, vei observa că pistruii au devenit mai puţin vizibili.

-Combină un sfert de pahar cu lapte cu o lingură de făină de ovăz. Pasta obţinută se lasă să acţioneze timp de 20 de minute. Masca strebuie aplicată de două ori pe zi.

-Pentru a atenua culoarea pistruilor, şterge zilnic faţa cu suc de zmeură.

-Se recomandă să ştergi faţa de două-trei ori pe zi cu infuzie de păpădie. Timp de zece minute, fierbe două linguri de păpădie în 300 ml de apă.

Citeşte şi:

Ingrediente care fac salata mai puţin sănătoasă

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite