Şi bărbaţii obsedaţi de aspectul fizic pot suferi de anorexie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştiai că numărul bărbaţilor care suferă de tulburări de alimentaţie şi, îndeosebi de anorexie, se apropie de cel al femeilor. Acest lucru este cauzat de faptul că bărbaţii au ajuns la fel de preocupaţi precum femeile de atingerea standardelor nerealiste de frumuseţe promovate pe toate canalele media.

În unele cazuri, pentru obţinerea unui corp perfect, bărbaţii apelează la diete drastice care produc dereglări în buna funcţionare a organismului. În ultimii zece ani, numai în Marea Britanie, peste 66% din persoanele internate în spital cu anorexie au fost bărbaţi. Medicii au denumit această tulburare de alimentaţie la bărbaţi manorexie, deoarece modelele sunt manechinii care poartă măsura 0 la haine.

Anorexicii, dependenţi de activitatea fizică

În cazul persoanelor care doresc să aibă un trup perfect, cea mai rapidă şi la îndemână cură de slăbire este cea prin înfometare. În plus, astfel de persoane devin dependente de activitatea fizică, ajungând să petreacă la sală mai multe ore pe zi decât este indicat.

Potrivit medicilor, modul de alimentaţie deficitar asociat cu activitatea fizică în exces este reţeta sigură pentru declanşarea anorexiei. În general, anorexicul se teme să nu ia în greutate, deşi este subponderal pentru vârsta şi pentru înălţimea sa.

În primele stadii, anorexia nu este detectabilă, deşi bolnavul are câteva gesturi care pot ridica suspiciuni, precum: cântărirea obsesivă a alimentelor, practicarea în exces a unui sport şi crearea unor ritualuri legate de mâncare (mâncatul la ore fixe şi numărarea caloriilor).

Citeşte şi:
Cum se tratează modern cancerul
Nou centru de consiliere şi reintegrare socială a bolnavilor de cancer

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite