DEZBATERE „ADEVĂRUL“ Aţi fi de acord ca fumatul să fie interzis şi acasă, şi în maşină? UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chiar şi fumatul pasiv are efecte negative asupra pielii tale
Chiar şi fumatul pasiv are efecte negative asupra pielii tale

UPDATE În ultima perioadă au apărut tot mai multe voci, potrivit cărora fumatul trebuie interzis în mai multe locuri. Evident, ideea a stârnit controverse de tot felul în rândul oamenilor. TU CE CREZI? ESTE BINE CA FUMATUL SĂ FIE INTERZIS ÎN CÂT MAI MULTE LOCURI?

UPDATE Ora 20.00 Pe pagina noastră de Facebook dezbaterea s-a încins. Iată, de pildă, ce spune Drinc Andreea-Daniela: „câte griji isi face ministerul sanatatii ptr noi astia care fumam.daca nu mureau atatia copii de la ierburi,nici acum nu erau interzise unele din ele,sa nu mai vb ca spitalele sunt un dezastru si majoritatea doctorilor sunt niste animale fara inimi,sa nu mai vb de gandacii din spitale si laturile care le dau zi de zi pacientilor,cica aia e mancarea,si asistentele daca e vreun amarat in imposibilitatea de a se misca si necesita ingrijire si supraveghere mai tot timpul,ele isi fac manichira si urmaresc stirile la PRO Tv de parca ar fi in vacanta,nu la munca unde tre sa aibe grija de pacienti“.

Gheorghe Ion are şi el o teorie: „90% dintre fumatorii "caucazieni" NU fac cancer pulmonar. 43% dintre asiaticii bolnavi de cancer pulmonar sint NEFUMATORI. Doar doua cifre reale , dar sint mult mai multe date care contrazic superstitiile legate de fumat cu care sint intoxicati oamenii de catre tot felul de apostoli mincinosi si iresponsabili care propovaduiesc "abstinente" de tot felul in viata cotidiana pentru ca odata si odata sa poti muri fericit ca ai trait ca prostul fara sa te bucuri de viata si mindru ca bagi in groapa un organism perfect sanatos cum ar vrea si cucoana asta predicatoare -Sorina Irimie - managerul altui proiect perfect inutil pe care se cheltuie o gramada de bani publici. Puritanele ca ea vor sa interzica si sa interzica si sa interzica orice si toate placerile tuturor pe baza unor minciuni“.

Potrivit unor studii de specialitate, unul din trei români, adică 6,4 milioane de persoane, a fost expus acasă în 2011 fumului de ţigară, potrivit Studiului global privind tutunul la adulţi (GATS), lansat luni, de Ministerul Sănătăţii.

Per total, 3,2 milioane de nefumători au fost expuşi acasă fumului, din cauza rudelor care au acest viciu.

De asemenea, una din cinci persoane a observat că se fumează în clădiri guvernamentale, unul din 10 a văzut că se fumează în instituţii medicale, unul din 4 spune că se fumează în şcoli, şi aproape o persoană din două a observat că se fumează în universităţi.

Asta arată gradul în care este respectată legislaţia ce interzice fumatul în instituţiile publice.

Cea mai mare rată de expunere a nefumătorilor la fumul de ţigară, la domiciliu, s-a înregistrat în categoria celor cu vârste între 15 şi 24 de ani, 2 din 5 declarând că au suportat astfel de situaţii.

CITEŞTE AICI ÎNTREG ARTICOLUL

Cititorii „Adevărului“ de pe pagina noastră de Facebook au iscat o serie de comentarii care mai de care mai incitante.

Claudia Marinescu spune, de pildă: eu sunt tare curioasa cum va fi aplicata aceasta lege in casele oamenilor! si nu inteleg de ce nu se face nimic si impotriva alimentelor si a bauturilor in care se gasesc numeroase ingrediente extrem de daunatoare sanatatii?“

Iulia Andrei nu crede în acest scenariu: „eu sunt tare curioasa cum va fi aplicata aceasta lege in casele oamenilor! si nu inteleg de ce nu se face nimic si impotriva alimentelor si a bauturilor in care se gasesc numeroase ingrediente extrem de daunatoare sanatatii?“

VĂ AŞTEPTĂM ŞI PE DUMNEAVOSTRĂ SĂ NE SCRIEŢI PE FACEBOOK DAR ŞI ÎN SECŢIUNEA DE COMENTARII DE LA FINALUL ACESTUI ARTICOL

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite