Libido scăzut? Bea zilnic suc de rodie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii de ştiinţă britanici de la Universitatea „Queen Margaret” din Edinburgh au constatat că sucul de rodie este un excelent stimulent al libidoului, potrivit dailymail.com.

După numai două săptămâni, voluntarii, bărbaţi şi femei, aveau în sânge o concentraţie de testosteron cu 30% mai mare decât în mod normal. Libidoul sau, mai simplu spus, interesul pentru sex este dependent de testosteron, hormon specific masculin care se găseşte şi la femei.

Acest hormon atinge nivelul maxim între 20 şi 30 de ani, iar apoi se diminuează treptat, cu aproximativ 1% pe an. În cazul femeilor, nivelul testosteronului este influenţat de ciclul menstrual, de sarcină şi de menopauză.

Nivelul hormonului creşte progresiv începând cu cea de-a 24-a zi a ciclului menstrual şi ajunge la maximum în cea de-a 14-a zi a următorului ciclu menstrual, adică în preajma ovulaţiei. În schimb, în săptămâna care urmează ovulaţiei, femeilor aproape le lipseşte apetitul sexual. 

Sursă valoroasă de antioxidanţi

Rodia mai este renumită pentru conţinutul bogat în antioxidanţi, substanţe indispensabile în lupta cu radicalii liberi, responsabili de distrugerea celulelor (acclerează procesul de îmbătrânire). Radicalii liberi sunt metabolizaţi de organism, dar sunt aduşi în corp şi prin expunerea la fumul de ţigară, la noxele din atmosferă şi la radiaţii.

De asemenea, studiile au arătat că antioxidanţii menţin inima sănătoasă, previn o serie de tipuri de cancer, îmbunătăţesc tensiunea arterială şi atenuează simptomele care apar în caz de osteoartrită.

Citeşte şi: Nu subestima astmul! Testează-ţi plămânii!

Aşa se tratează corect herpesul!

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite