Ce trebuie să elimini din dietă ca să slăbeşti de două ori mai uşor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacă elimini din dietă sucurile, slăbeşti 2,5 kilograme într-o lună, arată studiile
Dacă elimini din dietă sucurile, slăbeşti 2,5 kilograme într-o lună, arată studiile

Oricât de mult ai încerca să slăbeşti, dacă nu excluzi anumite produse din dietă, rezultatele nu vor fi cele scontate, arată un studiu care va fi publicat în luna martie în revista „American Journal of Clinical Nutrition".

În primul rând, trebuie să renunţi definitiv la băuturile carbogazoase, recomandă specialiştii americani de la Universitatea Carolina de Nord. În cadrul studiului au fost monitorizate 318 persoane supraponderale şi obeze care ţineau cure de slăbire, împărţite în două grupuri: cele din primul grup au consumat băuturi carbogazoase, iar cele din cel de-al doilea grup nu au băut decât apă pe tot parcursul cercetării. La final, specialiştii au constatat că persoanele care au exclus cola şi alte băuturi carbogazoase din dietă au slăbit de două ori mai repede decât celelalte. Rezultatul a fost observat indiferent de dieta pe care acestea o ţineau.
Explicaţia este cât se poate de simplă: majoritatea băuturilor carbogazoase sunt un amestec de apă, zahăr şi de arome şi au un aport caloric foarte mare. Însă chiar şi sucurile light, care nu conţin zahăr, ci îndulcitori, favorizează îngrăşarea. Fiindcă furnizează organismului aşa-numitele calorii „goale". Ele nu oferă nicio substanţă nutritivă, ci, dimpotrivă, consumă rezervele organismului.

Citeşte şi:
Te îngraşi, deşi nu mănânci mult? Iată 5 posibile cauze!

Atenţie la ceaiurile de slăbit!

Şi sucurile naturale sunt controversate

Studii recente au pus la îndoială chiar şi beneficiul sucurilor naturale de fructe, de tip fresh, în curele de slăbire. Mai precis, „fructoza din astfel de băuturi intră direct în sinteza de trigliceride, care, prin acumulare, conduc la rezistenţă hepatică la insulină. Aceasta, la rândul său, este un mecanism bine cunoscut în apariţia obezităţii, ficatului gras şi a sindromului metabolic (asocierea dintre obezitate abdominală, dislipidemie, hipertensiune şi hiperglicemie)", explică medicul nutriţionist Adrian Copcea, de la Centrul Medical „Asteco" din Cluj-Napoca, pe site-ul său www.nutritionistcluj.ro.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite