VIDEO Terapie de ultimă oră pentru copiii cu sindrom Down

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii cu sindrom Down au un aspect aparte, mongoloid
Copiii cu sindrom Down au un aspect aparte, mongoloid

Un copil din 700 vine pe lume cu un defect genetic care-i afectează dezvoltarea şi care-l predispune la o viaţă dificilă, dependentă de cei din jur. Totuşi, cu ajutorul terapiilor moderne, bine realizate, aceşti copii au şansa la o viaţă mai bună.

Astăzi, 21.03, este marcată, la nivel mondial, Ziua Copiilor cu Sindrom Down, iar anul acesta este primul când Organizaţia Naţiunilor Unite o recunoaşte. Data a fost aleasă pentru a atrage atenţia asupra celui de-al treilea cromozom (extracromozomul) prezent pe a 21-a pereche a ADN-ului copiilor cu sindromul genetic.
Cu această ocazie, Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) organizează un concert caritabil şi o campanie de strângere de fonduri prin SMS pentru deschiderea unui centru unde copiii cu sindrom Down vor putea beneficia gratuit de cele mai moderne terapii destinate dezvoltării lor.
Este vorba, în primul rând, despre terapia PECS (Picture Exchange Communication System), care-i va ajuta pe aceşti copii să comunice mai uşor, cunoscut fiind faptul că ei au dificultăţi de vorbire. În momentul de faţă, terapia se realizează precar în România. În cadrul centrului pe care urmează să-l deschidă CEDCD, 20 de copii vor beneficia gratuit de terapie, într-o primă fază. Pentru deschiderea şi utilarea centrului, precum şi pentru licenţele terapeutice, sunt necesari 4-5.000 de euro.

Citeşte şi:
7 meserii periculoase pentru plămâni

Bebeluşii hrăniţi la cerere vor fi premianţi la şcoală

Donează 2 euro

Pentru a dona 2 euro, puteţi trimite un SMS la numărul 876 din reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote, până pe 31 martie.
Concertul caritabil are loc mâine seară, la Sala Radio (Sala de Concerte „Mihail Jora") şi va fi susţinut de un tânăr muzician cu sindrom Down, Sujeet Desai, alături de violonista Cristina Anghelescu, de Paula Seling, de actorul Valentin Teodosiu, Orchestra de Cameră Radio, Big Band Radio, Corul de Copii Radio şi dirijorii Tiberiu Oprea şi Ionel Tudor.

S-a deschis un nou centru

De asemenea, de Ziua Mondială a Copiilor cu Sindrom Down, s-a deschis un nou centru de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi în Bucureşti. Este primul serviciu de acest fel din sectorul 5, în cadrul complexului „Sf. Maria". Înfiinţarea acestui centru a fost posibilă prin parteneriatul dintre Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 5 şi World Vision Romania (o organizaţie creştină, care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, de dezvoltare şi advocacy).

Vezi un videoclip în care Sujeet Desai, un tânăr cu sindrom Down, cântă Amazing Grace la vioară

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite