Bebeluşii hrăniţi la cerere vor fi premianţi la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bebeluşii hrăniţi doar atunci când plâng de foame vor fi mai isteţi
Bebeluşii hrăniţi doar atunci când plâng de foame vor fi mai isteţi

Coeficientul de inteligenţă al copiilor care, în primele şase luni de viaţă, au fost hrăniţi doar atunci când plângeau de foame este mai mare decât al celor care au primit lapte la ore fixe. Acesta este rezultatul unui studiu al cercetătorilor britanici de la Universităţile Essex şi Oxford.

În cadrul studiului au fost monitorizaţi 10.000 de copii de 8 ani din trei categorii: prima - cea a bebeluşilor hrăniţi din patru în patru ore (la vârsta de patru săptămâni), a doua - categoria micuţilor ale căror mame au încercat să-i hrănească după un orar fix, dar nu au reuşit şi a treia - cea a bebeluşilor care au primit lapte doar atunci când plângeau de foame.

Citeşte şi:
Arsurile copiilor mai mici de 4 ani sunt dificil de tratat

„Gena lăcomiei" ne face să mâncăm și când suntem sătui

Oamenii de ştiinţă care au realizat cercetarea au observat că micuţii cu vârste între 5 şi 14 ani au obţinut rezultate mai bune la testele naţionale (SATS în Marea Britanie, unde s-a realizat studiul).
În plus, la vârsta de 8 ani, tuturor copiilor li s-au făcut teste pentru determinarea coeficientului de inteligenţă (IQ). Cei care au fost hrăniţi la cerere aveau un IQ cu patru-cinci puncte mai mare decât ceilalţi copii participanţi la cercetare.

Rezultatele sunt valabile indiferent de provenienţa laptelui

Studiul a fost realizat atât pe femei care şi-au hrănit bebeluşii doar cu lapte matern, cât şi pe mame care le-au dat copiilor să bea lapte praf special. „Diferenţele de inteligenţă şi de rezultate şcolare nu sunt în funcţie de provenienţa laptelui, ci strict în funcţie de momentul în care bebeluşii au fost hrăniţi", a explicat Maria Iacovou, din cadrul Institutului pentru Cercetare Economică şi Socială de la Universitatea Essex.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite