Nu beţi alcool trei zile din săptămână pentru a vă feri de boli ale ficatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei zile pe săptămână fără pic de alcool, iată ce recomandă medicii britanici pentru a evita creşterea riscului de apariţie a afecţiunilor hepatice.

Afirmaţia a fost făcută de oamenii de ştiinţă din cadrul „Royal College of Physicians" (RCP) din Regatul Unit, care au atras atenţia că actuala politică privind consumul de băuturi alcoolice a Guvernului britanic periclitează sănătatea publică.

Citeşte şi:
FOTO Cum îţi distrug chipul ţigările, alcoolul şi zahărul din alimentaţie

A fost inventată pastila "anti-beţie"

Recomandările oficiale ale specialiştilor guvernamentali de la Londra prevăd consumul moderat de alcool zilnic, în timp ce experţii de la RCP susţin că organismul are nevoie de trei zile pe săptămână de abstinenţă totală de la alcool pentru a nu dezvolta afecţiuni ale ficatului, informează „The Telegraph".

Aportul zilnic de băuturi alcoolice supune sănătatea la „riscuri semnificatie", avertizează medicii. Ei afirmă că ficatul devine suprasolicitat şi nu are timp să-şi revină, individul având astfel şanse să dezvolte boli hepatice.

Oamenii ar trebui să aibă două chiar trei zile pe săptămână în care să nu bea niciun pic de alcool. Astfel vor reduce riscul de apariţie a afecţiunilor de ficat", a declarat purtătorul de cuvânt al cadrul „Royal College of Physicians".

După o zi în care s-a băut alcool, este nevoie de o încă zi pentru ca organismul să-şi revină, de aceea este contraindicat consumul de astfel de băuturi în zile consecutive", a continuat oficialul RCP.

Băutorii tineri prezintă riscuri şi mai mari, pentru că sensibilizarea ficatului în tinereţe lasă loc sigur apariţiei bolilor de ficat la vârste mai înaintate.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite