A fost inventată pastila “anti-beţie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pastila "anti-beţie" - aceasta este noua provocare pentru o echipă de cercetători din SUA şi din Australia. Ei au conceput un medicament care să ne permite să bem cât vrem de mult, dar care limitează efectele alcoolului asupra creierului.

Până în prezent, oamenii de ştiinţă au efectuat teste doar pe şoareci. Acestora li s-a administrat o cantitate mare de alcool, dar şi pastila "anti-beţie". Rezultatele testelor arată că şoarecii nu au dat semne de ameţeală, scrie publicaţia "The Telegraph".

Cercetătorii americani şi australieni s-au concentrat pe modul în care alcoolul afectează celulele gliale, ce alcătuiesc aproximativ 90% din creier. Aceste celule sunt esenţiale pentru sistemul imunitar, fiind responsabile de combaterea unor infecţii severe, precum este meningita.

Prin experimente efectuat pe şoareci, specialiştii au blocat acest răspuns natural al celulelor, activat şi în momentul în care organismul primeşte alcool. Astfel, cobaii nu s-au îmbătat.

Rezultatele studiului arată că şoareci au prezentat chiar reflexe mai bune, au reuşit să se echilibreze şi să meargă mai bine decât rozătoarele ale cător celule gliale fuseseră lăsate să funcţioneze normal.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite