Mai multe morţi cauzate de calmante decât de heroină şi de cocaină la un loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În speranţa că vor scăpa de dureri, tot mai mulţi oameni apelează la calmante, în mod excesiv
În speranţa că vor scăpa de dureri, tot mai mulţi oameni apelează la calmante, în mod excesiv

Calmante ucid mai mulţi oameni în Statele Unite ale Americii decât droguri. În cursa de a scăpa de durerea fizică sau psihică, peste 40 de oameni mor zilnic ca urmare a supradozelor de calmate.

Autorităţile sanitare avertizează că SUA se confruntă cu o epidemie „de calmare", numărul deceselor cauzate de supradoza de calmante triplându-se în ultimii zece ani.

Citeşte şi:
ATENŢIE! Imagini şocante! Un nou drog care poate provoca moartea de la prima injectare s-a răspândit în Europa

Cele mai utilizate medicamente sunt Vicodin, deja celebru după apariţia denumirii în serialul TV „Dr. House", şi OxyContin.

Potrivit ABC News, un raport al Centrului pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor (CDC) din SUA arată că peste 40 de americani mor zilnic din cauza supradozelor de calmante. De altfel, numărul deceselor survenite în „goana după calm" este mai mare decât cel al morţilor provocate de heroină şi de cocaină la un loc.

„Suntem în mijlocul unei epidemii a supradozelor de calmante cu reţetă", a declarat Thomas Frieden, directorul CDC, care a găsit responsabili chiar medicii. „Vina aparţine mai degrabă unor medici iresponsabili decât traficanţilor de la colţul străzii", a precizat Frieden.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite