VIDEO Nici bărbat, nici femeie! A apărut un nou gen uman?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Există persoane care experimentează senzaţia unor organe sexuale proprii genului opus
Există persoane care experimentează senzaţia unor organe sexuale proprii genului opus

Oamenii de ştiinţă de la Centrul pentru Creier şi Cogniţie aparţinând Universităţii California din San Diego, SUA, susţin posibilitatea descoperirii unui nou gen uman, care nu are doar caracteristici feminine sau doar caracteristici masculine. 

Mai multe persoane care prezintă simptomele anomaliei „genului alternativ” au declarat că se pot transforma instantaneu din bărbat în femeie sau invers, oricând doresc. „Majoritatea persoanelor hermafrodite experimentează senzaţiile unor caracteristici sexuale specific genului opus când trec prin faza de transformare sexual, fiecare dintre ei se confruntă cu sâni sau cu organe sexuale-fantomă”, a explicat profesorul Vilayanur Ramachandran, citat de publicaţia „Daily Mail”.

Pentru a înţelege mai bine care sunt senzaţiile trăite de persoanele aflate mereu la graniţa dintre  sexe, profesorul Vilayanur Ramachandran împreună cu o studentă a sa au intervievat 32 de persoane de pe un forum destinat persoanelor hermafrodite.

Una dintre persoanele de pe acest forum declara: „Dacă sunt în dispoziţie masculină şi văd pe cineva plângând, mă gândesc: «Fruntea sus!». Dacă sunt în dispoziţie feminină, îmi vine să-i spun: «Off, dragă...»”. 

Altă persoană de pe forum, femeie, mărturisea: „Uneori mă trezesc gândindu-mă că am penis sau că nu am sâni. De obicei sfârşesc în lacrimi şi nu-mi vine să mai cobor din pat, pentru că, odată trezită, ştiu sigur că mintea îmi joacă feste. Aşa că zac în pat şi plâng”.

Transferul sexual, zilnic sau săptămânal

Dintre persoanele intervievate în cadrul cercetării, 11 femei şi 21 de bărbaţi au spus că, în cazul lor, schimbarea de sex este previzibilă. Majoritatea dintre ei eu declarat că se confruntă cu transferul sexual săptămânal, iar 14 dintre ei au mărturisit că experimentează uneori această senzaţie zilnic sau chiar de mai multe ori pe zi. 

S-a mai observat, de asemenea, că persoanele cu identitate sexuală în schimbare au tendinţa de a fi ambidextre şi au manifestări specifice afecţiunii psihice numită tulburare bipolară.

„Aceste rezultate sunt sugestive, dar nu sunt suficiente pentru a trage o concluzie. Avem nevoie de mai multe dovezi pentru a exclude varianta unei tulburări psihice precum personalitatea multiplă ori, pur şi simplu, jocul actoricesc al unor astfel de persoane. Avem nevoie de dovezi ştiinţifice care să pună în evidenţă variaţii hormonale sau la nivelul creierului pentru a ne putea pronunţa”, a explicat profesorul Ramachandran pentru publicaţia maericană „Huffington Post”, citată de „Daily Mail”.   

Studiul realizat de profesorul Ramachandran nu este singurul care ridică această problemă, teorii similare fiind publicate luna aceasta în „Jurnalul Ipotezelor Medicale”, sub titlul: „Anomalia genului alternativ – un nou sindrom neuropsihiatric ce are la bază dinamica plasticităţii creierului sexual”.

Profesorul Ramachandran este cunoscut şi datorită studiilor sale privind sinestezia, o altă manifestare neobişnuită a creierului, exprimată prin capacitatea unor persoane de a „simţi gustul“ cuvintelor sau de a „mirosi“ sunete. 

Citeşte şi: 

 Cum „păcăleşti" pofta de dulce

Care este vârsta ideală să concepi un copil

Vezi aici o emisiune pe această temă

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite