VIDEO Află dacă eşti infectat cu virusul hepatitei B sau C!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 1 martie-31 mai, poţi face testele pentru depistarea hepatitelor B şi C cu reduceri de 20%-30% în clinicile care participă la campania „Nu lăsa hepatita să-ţi distrugă viaţa! Testează-te!".

Reducerile, care variază între 20% şi 30% sunt oferite de patru laboratoare de testare: Synevo, Bioclinica, IDS Laboratories şi Ixia Medica. Cele mai multe dintre ele au centre deschise în majoritatea oraşelor mari din ţară.

Pentru a beneficia de reducere, trebuie să printezi voucherul disponibil pe site-ul www.hepato.ro începând de mâine, 2 martie. Dacă nu-l poţi printa, sună la numerele de telefon 0721.304.160 (Marinela Debu, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România) sau la una dintre persoanele de contact ale Asociaţiei din oraşul tău (http://hepato.ro/contact/) pentru a afla cum poţi beneficia de testări la preţ redus.

Analizele pentru care se oferă reduceri sunt cele care măsoară nivelul markerilor virali şi transaminazelor. Nu este inclusă şi măsurarea viremiei (încărcătura virală în hepatite).

Campania în cadrul căreia se oferă reduceri la testări este derulată de Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) şi este susţinută de Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş" din Bucureşti, Societatea Română de Gastroenterologie - Hepatologie şi Nutriţie Pediatrică, Societatea Naţională de Medicina Familiei, Alianţa Pacienţilor Cronici din România şi de Alianţa Mondială pentru Hepatite.

Odată cu campania a fost lansat şi un spot TV despre importanţa testării. Vezi mai jos spotul:

Cine ar trebui să se testeze

Ar trebui să verifice dacă sunt infectate cu virusurile hepatitice B şi C în special persoanele care au în familie persoane diagnosticate cu hepatită, persoanele care au avut relaţii sexuale neprotejate, cele care au suferit transfuzii sangvine (îndeosebi înainte de anul 1992) şi cele care şi-au făcut piercinguri şi tatuaje, mai ales dacă nu au certitudinea că au fost realizate în condiţii optime de igienă.

În România, aproximativ 2 milioane sunt depistate cu hepatită B şi C. Potrivit statisticilor Asociaţiei Europene a Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice, România este pe locul al doilea în Europa la mortalitatea prin afecţiuni hepatice cronice.

Citeşte şi:
Medicamentele expirate pot fi toxice!

La ce oră e bine să-ţi iei pastilele

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite