Un suc de fructe dezvoltat de NASA „şterge" ridurile în patru luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O băutură din fructe creată de specialiştii de la NASA pentru a proteja astronauţii de radiaţiile din spaţiu poate reîntineri tenul ridat într-un timp foarte scurt.

Sucul, numit AS10, este un supliment alimentar care există pe piaţa internaţională la ora actuală, dar care are un preţ destul de mare: 40 de dolari o sticlă de 750 ml. El conţine un amestec de fructe: cupuacu (un fruct brazilian din aceeaşi familie cu cacao), acai (seamănă cu boabele de struguri), acerola (un fruct tropical cunoscut şi sub numele de vişină de Barbados, care este foarte bogat în vitamina C), fruct de cactus (Opuntia) şi yumberry (sucul unor fructe de culoare roşu închis de la arborele Myrica rubra). Toate aceste fructe conţin o concentraţie mare de vitamine şi de fitonutrienţi cunoscuţi pentru faptul că blochează efectul distructiv al radiaţiilor. În compoziţia sucului creat de NASA există şi struguri, ceai verde, rodie şi câteva legume.

Pentru a putea observa eventualele beneficii ale sucului de fructe de la NASA, cercetătorii au analizat tenul a 180 de femei cu ajutorul sistemului Visia. Acesta reprezintă o tehnologie computerizată care poate identifica zonele hiperpigmentate de pe ten ca urmare a expunerii la soare (invizibile cu ochiul liber). Participantele la studiu au primit câte 60 ml de AS10 zilnic, timp de patru luni. La finalul cercetării, s-a observat că petele cauzate de radiaţiile ultraviolete au fost reduse cu 30% şi ridurile cu 17%.

Cum îmbătrânesc radiaţiile pielea

Expunerea la soare (ca şi fumatul şi alcoolul) generează în corp radicali liberi, iar aceştia au efect distructiv pentru piele. „Gândiţi-vă la radicalii liberi ca la nişte şoricei care mănâncă din molecule esenţiale pentru buna funcţionare a celulelor", spune dr. Aaron Barson, nutriţionistul care a efectuat studiul pentru AS10. În jur de 80% din modificările pe care le suferă pielea pe măsură ce îmbătrânim sunt cauzate de radiaţiile ultraviolete, potrivit dermatologilor.
Antioxidanţii din sucul de fructe creat de NASA se ataşează de radicalii liberi şi îi neutralizează înainte ca aceştia să distrugă molecule. Mai mult, efectul nociv al radicalilor liberi „poate fi modificat rapid şi pielea se poate vindeca singură cu ajutorul AS10", mai spune Barson.

Citeşte şi:
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru slăbit

Înnoieşte-ţi aerul din casă cu purif icatoare verzi!

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite