Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru slăbit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primul rând, trebuie să ai o dietă echilibrată şi să faci mişcare, iar în asociere cu unele preparate din plante, rezultatele vor apărea mai repede.

Ca să slăbeşti sănătos, rapid şi cu efecte de durată, trebuie să urmezi trei etape: cea de eliminare a excesului de apă din corp şi a toxinelor, cea de reducere a apetitului şi cea de ardere a grăsimilor.

Bineînţeles, cele mai importante elemente pentru a pune în acţiune mecanismul de „sculptare" a siluetei sunt dieta săracă în grăsimi şi bogată în fructe şi în legume proaspete şi activitatea fizică intensă de trei ori pe săptămână.

Plantele pot fi însă ajutoare de nădejde în acest proces. „Cura cu ceaiuri din plante poate ajuta la pierderea kilogramelor suplimentare.

Cele mai recomandate sunt remediile cu acţiune detoxifiantă, diuretic-depurativă, care stimulează digestia, transpiraţia şi care accelerează metabolismul. În acelaşi timp, ele şi hrănesc organismul, oferindu-i substanţe antioxidante, vitamine şi minerale", spune medicul de familie Ruxandra Constantina, cu competenţe în apifitoterapie, de la Clinica Medas din Bucureşti.

Etapa 1: eliminarea apei

Ceaiul verde este, pe bună dreptate, considerat unul dintre cei mai buni aliaţi naturali ai siluetei. Aceasta pentru că, în primul rând, prin efectul său diuretic, ne ajută să ne pregătim organismul pentru reducerea în kilograme.

Mai exact, el face primul pas necesar în orice cură de slăbire: eliminarea apei excesive din corp. De asemenea, ceaiul verde mai are un rol esenţial atunci când „ardem" grăsimea din organism, şi anume elimină toxinele care se acumulează, în cea mai mare parte, în ţesutul adipos.

Pe lângă toate acestea, consumând zilnic ceai verde, ne asigurăm şi o parte din substanţele nutritive necesare. „Ceaiul verde are în compoziţie o varietate de substanţe care ne asigură starea de sănătate, de la flavonoide cu rol antioxidant, teină şi aminoacizi, la vitamina C, proteine, calciu, fier, fluor, alcaloizi şi uleiuri esenţiale, care îi conferă aroma deosebită", precizează medicul Ruxandra Constantina.

Ea recomandă totuşi să nu bem ceai verde după orele 18.00-19.00. Infuzia de ceai verde este contraindicată persoanelor cu hipotensiune arterială, cu gastrită hiperacidă sau cu ulcer.

„Temperatura apei în care punem ceaiul trebuie să aibă în jur de 70 de grade Celsius, adică imediat ce apar primele bule la fundul vasului. Se pune o linguriţă cu frunze de ceai la o ceaşcă de apă şi se lasă la infuzat două-trei minute. Este de preferat să fie băut proaspăt", recomandă fitoterapeuta.

Şi păpădia are efect diuretic şi detoxifiant rapid. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de plantă uscată la 200 ml de apă clocotită şi se beau zilnic câte două-trei căni.

Etapa a 2-a: atenuarea poftei de mâncare

Nicio dietă sănătoasă nu cere să te înfometezi, ci doar să reduci aportul caloric, astfel încât să arzi mai multe calorii decât aduci în corp prin alimentaţie. Dar, cum mai ales atunci când vrei să slăbeşti parcă ai mai multă poftă de mâncare, specialiştii îţi recomandă să apelezi la remediile care taie apetitul.

Una dintre cele mai eficiente soluţii în acest sens este pectina de măr, care se găseşte sub formă de capsule la Plafar. Odată ajunsă în aparatul digestiv, ea se transformă într-un gel care „captează" grăsimile şi favorizează eliminarea lor.

Şi alga marină brună Fucus vesiculosus are capacitatea de a se umfla atunci când ajunge în stomac şi de a induce senzaţia de saţietate.

„Pentru a mânca mai puţin, se administrează seminţe de psyllium cu foarte multă apă înainte de masă. Se recomandă şi tărâţele obţinute din măcinarea seminţelor acestei plante, mult mai bogată în fibre decât tărâţele de cereale. La o oră după administrare, apare senzaţia de saţietate, care durează câteva ore. Acelaşi efect îl au şi seminţele de chimen, folosite sub formă de infuzie sau adăugate în salate", potrivit medicului Ruxandra Constantina.

Etapa a 3-A: arderea grăsimilor

În mod normal, făcând sport scapi de grăsimea corporală, fiindcă accelerarea metabolismului creşte masa musculară şi scade ţesutul adipos. Dar pentru a grăbi acest proces, specialiştii recomandă administrarea preparatelor din alge marine. Ele conţin enzime care participă la metabolizarea şi la eliminarea grăsimilor.

De asemenea, studiile au dovedit că un alt remediu eficient pentru împiedicarea asimilării grăsimilor îl reprezintă cojile şi sâmburii de struguri, obţinute după stoarcerea fructului. Acestea se lasă la uscat şi se prepară infuzii din câte două linguriţe de amestec la o cană cu apă fierbinte.

Şi preparatele pe bază de guarana de la Plafar au proprietatea de a arde grăsimea corporală acumulată în depozite dificil de eliminat altfel. Acelaşi efect îl are şi coaja de portocală amară (Citrus aurantium).

„Nivelul grăsimilor poate fi redus şi cu ajutorul ceaiului de anghinare, ce are şi acţiune de stimulare a ficatului, uşurând digestia. Se beau aproximativ două căni de infuzie preparată dintr-o linguriţă de plantă şi din 200 ml de apă pe zi", completează medicul fitoterapeut. 

Spune „Nu" amestecurilor chinezeşti!

Majoritatea preparatelor miraculoase chinezeşti nu doar că nu au niciun efect benefic asupra siluetei, dar ne pot chiar compromite starea de sănătate, atrag atenţia specialiştii.

În primul rând, ele nu sunt etichetate corect şi noi nu avem cum să ştim exact ce conţine amestecul respectiv. În plus, nefiind reglementate riguros, ele pot avea în compoziţie substanţe toxice.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite