Mâncarea nesănătoasă dăunează calităţii spermei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un regim bogat în peşte, fructe şi legume proaspete şi cereale integrale îmbunătăţeşte calitatea spermatozoizilor
Un regim bogat în peşte, fructe şi legume proaspete şi cereale integrale îmbunătăţeşte calitatea spermatozoizilor

Calitatea şi mobilitatea spermei este determinată de regimul alimentar, arată un studiu efectuat de cercetătorii americani şi spanioli.

Campania anti-fumat promovată prin etichetele de pe pachetele de ţigări ne-a pus deja la curent că „fumatul dăunează calităţii spermei". Cercetătorii americani şi spanioli completează afirmaţia cu noi constatări privind influenţa alimentaţiei asupra lichidului seminal.

Citeşte şi:
Câtă ciocolată trebuie să mănânci ca să scazi riscul de accident vascular-cerebral

Cum să-ţi aranjezi mâncarea în bucătărie pentru a mânca mai sănătos şi mai puţin

Studiul care a fost prezentat recent la reuniunea anuală a Societăţii Americane de Medicină Reproductivă, din Orlando (Florida), arată că alimentaţia şi sperma se află într-o strânsă interdependenţă.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că un regim alimentar bogat în carne roşie şi cereale procesate scade mobilitatea spermatozoizilor. Totodată, o dietă care conţine multe grăsimi saturate, responsabile pentru colesterolul „rău" din organism, reduce numărul de spermatozoizi prezenţi în lichidul seminal.

Pe de altă parte, un regim bogat în peşte, fructe şi legume proaspete şi cereale integrale îmbunătăţeşte atât mobilitatea, cât şi numărul înotătorilor".

„Rezultatele studiului arată că şi sperma beneficiază de pe urma unei diete sănătoase. Mobilitatea şi cantitatea sunt strâns legate între ele. Cu cât sunt mai mulţi spermatozoizi, cu atât se mişcă mai mult", a declarat profesorul Audrey J. Gaskins, cercetătorul-şef al studiul efectuat de oamenii de ştiintă de la Universitatea americană Rochester şi de la cea spaniolă din Murcia.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite