Unde greşesc românii când ţin diete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt puţini românii care fac şi sport atunci când ţin un regim alimentar de slăbit, după cum reiese dintr-un studiu realizat în luna ianuarie. O altă greşeală frecventă este aceea că renunţă la mese pentru a scăpa de kilogramele în plus.

Aproape jumătate (47%) din români nu sunt mulţumiţi de greutatea pe care o au, potrivit unui studiu realizat de Herbalife şi intitulat „Atitudini şi comportamente în stilul de viaţă al românilor". Un procent la fel de mare a urmat un regim de slăbire cel puţin o dată.

Însă românii care apelează la metode sănătoase de slăbire sunt puţini. De exemplu, pentru numai 3% din persoanele intervievate, un regim alimentar echilibrat înseamnă mese fără excese, cu proporţii bune pentru toate ingredientele. Majoritatea românilor consideră că regimul echilibrat presupune un program de mese regulat.

Apa, un aliat în curele de slăbire

Creşterea aportului de apă este printre cele mai populare metode de slăbit printre români. Nu mai puţin de 68% din ei au băut multă apă în încercarea de a scăpa de kilogramele în plus. Medicamentele pentru slăbit sunt şi ele destul de populare, 20% din românii care au încercat să slăbească apelând la ele. Alţi 17% au recurs la la suplimente alimentare.

Nu trebuie să renunţăm la gustările dintre mese

O altă metodă la care au recurs românii pentru a slăbi a fost renunţarea la gustările dintre mese. Peste o treime dintre cei intervievaţi au făcut acest lucru din dorinţa de a deveni mai supli. „Aceasta nu este o soluţie. Gustările între mese sunt chiar importante pentru ţinerea sub control a poftelor culinare", a explicat medicul Şerban Damian, nutriţionist sportiv.

Un duşman al siluetei este, în viziunea a 71% din români, şi masa de seară, la care aceştia au renunţat în timpul curelor de slăbire. Potrivit specialistului, pentru a ţine foamea sub control, ar trebui să luăm trei mese pe zi şi câte o gustare formată din fructe între aceste mese.

Sportul, prea puţin popular

Pentru 58% din românii care au încercat să slăbească, plimbările lungi au reprezentat principalul tip de activitate fizică efectuată în paralel cu regimul. Iar 17% nu au făcut niciun tip de mişcare, după cum reiese din studiu. Acesta a fost efectuat online în luna ianuarie, pe baza răspunsurilor a 802 respondenţi, bărbaţi şi femei, din mediul urban, cu vârste între 24-50 de ani, având studii liceale sau postliceale.

Citeşte şi:
Eşti născut iarna? Ai risc mai mare să suferi de depresie!

Ai bacteria ulcerului? Poţi face diabet!

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite