Ai bacteria ulcerului? Poţi face diabet!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Helicobacter pylori, bacteria incriminată pentru instalarea ulcerului gastric, ar putea fi vinovată şi pentru numărul mare de cazuri de diabet de tip 2, spun oamenii de ştiinţă americani.

Antibioticele utilizate pentru tratarea infecţiei cu Helicobacter pylori ar putea preveni instalarea diabetului la adulţi, arată un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din New York şi publicat în „Journal of Infectious Diseases". Potrivit specialiştilor americani, bacteria ulcerului creşte nivelul hemoglobinei glicozilate, un marker important pentru depistarea glicemiei crescute şi a diabetului. Această ipoteză este valabilă mai ales în cazul persoanelor supraponderale şi obeze care prezintă în sânge bacteria Helicobacter.

Citeşte şi:
Ioana Mândruţă, medic primar neurolog: „Multe leziuni epileptice sunt dobândite în uter"

Nu purta blugi dacă eşti deprimat!

Influenţează activitatea hormonală
Cercetătorii susţin că bacteria afectează activitatea a doi hormoni secretaţi de stomac, cu rol în reglarea nivelului glicemiei. Ei spun că sunt necesare studii suplimentare pentru confirmarea acestei teorii. Însă 0descoperirea ar putea avea implicaţii majore pentru prevenirea şi chiar pentru tratarea diabetului zaharat de tip 2.
Datele statistice realizate la nivel mondial arată că 30% din populaţie este infectată cu bacteria ulcerului. Pentru a o depista, este suficient un simplu test de sânge.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite