Nu purta blugi dacă eşti deprimat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Modul în care te îmbraci îţi reflectă starea de spirit. Iar cele mai multe persoane depresive au tendinţa de a se îmbrăca în blugi şi într-o bluză la întâmplare, arată un studiu realizat de oamenii de ştiinţă britanici şi citat de ediţia online a publicaţiei Corriere della Sera.

Te îmbraci frecvent în blugi? Este posibil să suferi de depresie, spun psihologii de la Universitatea Hertfordshire din Marea Britanie. De fapt, această ipoteză este valabilă mai ales în cazul femeilor. Fiindcă, potrivit studiului britanic, 57% din femei aleg să se îmbrace în blugi şi într-un tricou în culori închise numai atunci când se simt cu moralul la pământ.
De asemenea, cercetarea britanică a arătat că există o probabilitate de zece ori mai mare ca femeile cu o stare de spirit bună să se îmbrace în rochie decât atunci când sunt deprimate.

Citeşte şi:
Află ce boli pot ascunde ochii iritaţi

Bărbaţii îşi vor putea testa sperma la domiciliu

Care sunt „hainele fericirii"

Oamenii de ştiinţă britanici au concluzionat că îmbrăcămintea ar putea fi utilizată pentru îmbunătăţirea stării de spirit a persoanelor depresive. „Influenţa pe care o are modul nostru de a ne îmbrăca este foarte puternică", a declarat psihologul Karen Pine, coordonatoarea studiului.
„Hainele fericirii", adică cele care au calitatea de a ne îmbunătăţi starea de spirit, sunt din materiale naturale, sunt bine croite, pun în evidenţă calităţile corpului şi au culori vii. „Exact aceste lucruri le lipsesc aproape tuturor blugilor. Persoanele care se îmbracă zi de zi cu astfel de pantaloni arată că manifestă un interes scăzut pentru felul în care arată", precizează Karen Pine. De aceea, pentru a ieşi din starea de deprimare, evită blugii, recomandă specialiştii britanici.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite