Test revoluţionar pentru depistarea sindromului Down

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investigaţia este o alternativă lipsită de riscuri la amniocenteză şi este acreditată de Fundaţia de Medicină Fetală.

În ultimii ani, un număr tot mai mare de femei aleg să aducă pe lume un copil după vârsta de 35 de ani, ceea ce determină o creştere a riscului de malformaţii, precum sindromul Down. În prezent, sindromul Down (apare în momentul conceperii, din cauza prezenţei suplimentare a cromozomului 21) poate fi depistat pritr-o metodă revoluţionară care nu pune viaţa mamei şi a fătului în pericol cum se întâmplă frecvent în cazul amniocentezei.

Este vorba de metoda Fetal Medicine Foundation împreună cu Brahms Kryptor care reprezintă standardul mondial unanim acceptat şi certificat pentru screeningul biochimic de prim trimestru.

“Testarea este importantă atât pentru mamele care au trecut de un anumit prag de vârstă, cât şi pentru cele tinere. Pentru a beneficia de dublul test Brahms Kryptor, apelaţi la medicii acreditati FMF, accesând site-ul www.fmf.com”, explică dr. Istvan Komporaly, manager HK&ZY Best Pharma Distribution, compania care a adus testul şi în România.

Unde este disponibil

Aparatura necesară realizării unui astfel de test se găseşte numai în câteva clinici din România, precum Clinica Iliev din Iaşi, Euromaterna din Constanţa şi Matei Basarab şi Medlife din Bucureşti.

Costul unui test este de 250 de lei.

Citeşte şi: CAMPANIE „Tu ştii ce mănânci?“ Cât de periculos este zahărul în exces

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite