În curând, fumătorii vor putea renunţa la viciu pentru totdeauna. Află cum!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Milioane de fumători vor putea să renunţe la viciu foarte simplu, cu o singură injecţie dezvoltată de cercetătorii americani.

„Vaccinul genetic", cum a fost denumit de oamenii de ştiinţă de la Colegiul Medical „Weill Cornell" din New York, constă în administrarea unor gene care taie pofta de ţigară pentru totdeauna, spun specialiştii. Mai exact, odată inoculat, acest vaccin eliberează în organism gene „programate" să producă anticorpi care neutralizează nicotina înainte ca aceasta să ajungă la creier. Adică, practic, atunci când fumează, persoanele vaccinate nu mai simt nicio plăcere care, în mod normal, alimentează dependenţa de tutun. Iar dacă fumatul nu mai activează centrul plăcerii din creier, renunţarea la viciu este mult mai uşoară.

CIteşte şi:
Te îngraşi aparent fără motiv? De vină poate fi lipsa vitaminei D

CAMPANIE Ştii ce mănânci: Oţetul, acidul care face minuni pentru sănătate

Tratează definitiv dependenţa

În general, multe dintre persoanele care se lasă de fumat se reapucă în aproximativ şase luni. Dar cu ajutorul noului vaccin, testat deocamdată doar pe şoareci de laborator, în corp va exista în permanenţă un nivel optim de anticorpi antinicotinici, astfel încât fumatul nu redevine niciodată o plăcere.
În cadrul studiului de laborator, atunci când şoriceii vaccinaţi au primit nicotină, anticorpii formaţi în corp au împiedicat pătrunderea la nivelul creierului a 85% din substanţa care dă dependenţă. Specialiştii au constatat, în plus, că vaccinul este foarte sigur şi nu produce nicio modificare a comportamentului, a tensiunii arteriale sau a ritmului cardiac.

Activitatea fizică, stimulent puternic al libidoului după 50 de ani

Ar putea intra în programele de vaccinare din şcoli

Cercetarea se află încă într-un stadiu incipient şi sunt necesare studii mai ample, pentru a demonstra eficienţa reală a vaccinului asupra oamenilor, dar creatorii lui spun că un astfel de produs ar putea ieşi pe piaţă peste aproximativ cinci ani.
„Dacă se dovedeşte eficient şi sigur, acest vaccin ar putea intra chiar în programele de vaccinare în şcoli, pentru prevenirea dependenţei de ţigări încă din copilărie", spune medicul Ronald Crystal, coordonatorul studiului.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite