Te îngraşi aparent fără motiv? De vină poate fi lipsa vitaminei D

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile care nu au suficientă vitamina D în organism se îngraşă mai mult decât celelalte şi, în plus, au oase mai fragile
Femeile care nu au suficientă vitamina D în organism se îngraşă mai mult decât celelalte şi, în plus, au oase mai fragile

Chiar dacă nu îşi schimbă în niciun fel dieta şi stilul de viaţă, femeile, mai ales cele în vârstă, se pot îngrăşa excesiv dacă prezintă o carenţă de vitamina D în organism, arată un studiu recent.

Mai multe cercetări internaţionale au arătat că majoritatea femeilor, mai ales cele de peste 60 de ani, nu au în organism suficientă „vitamină a soarelui", cum mai este numită de specialişti vitamina D. De altfel, cel mai recent studiu în acest sens, realizat de oamenii de ştiinţă de la Centrul pentru Cercetarea Sănătăţii Kaiser Permanente din Oregon, SUA, a scos la iveală că 80% din cele 4.600 de participante aveau carenţă de vitamina D.
În cadrul cercetării americane, care a durat 4 ani şi jumătate, femeile cu un nivel redus de vitamina D în sânge s-au îngrăşat mai mult decât celelalte.

Citeşte şi:
Află ce dispozitiv revoluţionar ajută la stabilirea rapidă a diagnosticului

Un nou scandal în jurul băuturilor Coca-Cola/Pepsi-Cola

Îţi asiguri necesarul stând la plajă

Vitamina D are foarte multe roluri în organism, dintre care cele mai importante sunt menţinerea sănătăţii sistemului osos, muscular şi nervos. Circa 85% din cazurile de osteoporoză şi peste 90% din fracturi apar din cauza unei carenţe prelungite de vitamina D în organism. Pentru a asigura necesarul zilnic al acestei vitamine este suficient să-ţi expui la soare, timp de 15 minute, mâinile şi picioarele.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite