Punctul G, încă de negăsit. Căutările continuă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După 60 de ani de căutări, cercetătorii tot nu au reuşit să găsească acel loc din zona intimă a femeii care provoacă plăcere maximă.

Punctul G este un mit dărâmat de o cercetare recentă, în cadrul căreia au fost analizate rezultatele ale 96 de studii efectuate de-a lungul ultimilor 60 de ani. Acesta nu există, cel puţin nu sub forma unei „discrete entităţi anatomice", aşa cum se credea, a declarat medicul Amichai Kilchevschi de la Spitalul Yale-New Haven din Connecticut, coordonatorul cercetării israeliano-americane. Potrivit specialiştilor, studiul nu este 100% conclusiv, dar cercetătorii care vor vrea să demonstreze contrariul vor avea nevoie, probabil, de noi tehnologii, dat fiind că cele actuale nu au scos la iveală un astfel de punct anatomic.

Citeşte şi:
Top 5 mituri despre viaţa sexuală

Femeile care ordonă în casă fac mai rar sex decât cele cu puţină autoritate

Mitul a început în 1950

Punctul G a fost numit după medicul Ernst Gräfenberg, cel care l-a „descoperit" în anul 1950. Acesta l-a descris ca fiind o zonă extrem de sensibilă, de aproximativ 1-2 centimetri pe peretele vaginal. Însă dr. Gräfenberg nu este primul care a menţionat o astfel de zonă. De fapt, o descriere similară există în manuscrisele indiene din Kamasastra şi din Jaymangala datând din secolul al XI-lea. Acestea au fost piste de cercetare pentru oamenii de ştiinţă pentru mai bine de 60 de ani.

Cum ne oscilează apetitul sexual

Au fost folosite mai multe strategii

Deşi o parte din statisticile realizate de-a lungul timpului au relevat că multe femei cred că punctul G există, majoritatea participantelor la astfel de studii au declarat că nu îl pot localiza.
Au fost realizate, de asemenea, analize tisulare şi biopsii ale ţesutului vaginal, în căutarea unor celule diferite de celelalte. Un studiu promiţător a fost efectuat în 2008 şi a constat în explorarea vaginului cu ajutorul ultrasunetelor. În cadrul acestuia, cercetătorii au descoperit că, în cazul femeilor care au orgasm vaginal, există o zonă a vaginului unde peretele este uşor îngroşat şi au considerat că acesta ar putea fi punctul G. Cu toate acestea, alte studii ulterioare menite să confirme teoria nu s-au dovedit a fi concludente.

3 lucruri inedite despre sex

Ar putea fi, de fapt, zona G

O singură cercetare a pus la îndoială cu adevărat rezultatul oamenilor de ştiinţă de la Spitalul Yale-New Haven. Este vorba despre un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Rutgers din SUA, care a monitorizat prin rezonanţă magnetică funcţională creierul mai multor femei în timp ce se autosatisfăceau. Potrivit specialiştilor, stimularea clitorisului, a vaginului şi a cervixului „aprind" zone diferite din creier (cortexul senzorial). Astfel, concluzia cercetătorilor americani a fost că punctul G este, de fapt, o întreagă zonă complexă a vaginului. „Cred că punctul G nu poate fi considerat a fi asemănător unui organ. El este, de fapt, o arie de convergenţă a mai multor structuri", a declarat Barry Komisaruk, profesor de psihologie la Universitatea Rutgers.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite