Cercetătorii au descoperit o sursă de plăcere mai mare decât sexul şi dulciurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Neurocercetătorii de la Universitatea Harvard au constatat că ne putem activa centrii plăcerii din creier fără a face sex, a consuma dulciuri sau droguri. Află cum!

Te-ai întrebat vreodată de ce, oricât de deprimat ai fi, după ce vorbeşti cu un prieten despre tine şi, mai ales, despre evenimentele plăcute din viaţa ta, te simţi mai bine? Oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea Harvard au descoperit explicaţia: când vorbim despre noi înşine se activează în creier aceiaşi centri stimulaţi atunci când facem sex sau când mâncăm dulciuri.

Citeşte şi:
Peste jumătate din hipertensivi nu ştiu că sunt bolnavi. Află dacă eşti şi tu printre ei!

DOVEDIT Zahărul ne atacă inteligenţa

Activează circuitul recompensei

Contrar vorbei româneşti „Lauda de sine nu miroase-a bine", profesorul Jason Mitchell, coordonatorul studiului american citat de publicaţia franceză Le Figaro, spune că atunci când vorbim despre experienţele noastre pozitive se produc modificări ale activităţii cerebrale. Mai exact, este pus în acţiune aşa-numitul centru al recompensei, acelaşi care ne predispune la dependenţa de droguri.
În cadrul aceluiaşi studiu, cercetătorii au observat că fiecare dintre noi vorbeşte despre propria persoană aproximativ 30-40% din timp.

De la anul, testul HIV se va putea face acasă

Facebook şi tweeter, unelte pentru obţinerea plăcerii

Rezultatele neurocercetătorilor americani ar putea explica şi nevoia de a posta zilnic anunţuri cu privire la activitatea noastră cotidiană pe Facebook, Tweeter şi alte reţele de socializare. Conectaţi la astfel de reţele sociale, petrecem aproximativ 80% din timp vorbind despre noi înşine.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite