Orezul, sursă de componente sangvine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aliment de bază pentru mai mult de jumătate din populaţia Globului, orezul conţine substanţe din care se pot extrage componente importante ale sângelui uman.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Wuhan din China au extras din orez albumină serică umană, o componentă esenţială a sângelui, anunţă time.com.

Citeşte şi:
Zahărul şi orezul brune, mai bune?

Ai ales să fii vegetarian, dar ştii ce să mănânci?

Această proteină este produsă, în mod normal, de ficat şi are un rol esenţial în transportul în organism al hormonilor, acizilor graşi şi al ionilor de medicamente. Albumina este utilizată, de asemenea, în producţia de medicamente şi de vaccinuri, dar şi în tratamentul persoanelor aflate în şoc hemoragic, cu arsuri grave ori cu ciroză. Nivelul acestei proteine umane este perturbat de infecţiile severe, de hemoragii, de afecţiuni renale, grastrointestinale sau hepatice.

Se obţin cantităţi mari

Până în prezent, principala sursă de albumină serică utilizată în scopul realizării unor tratamente era sângele obţinut din donări. Însă în acest mod nu poate fi acoperit necesarul mondial de albumină, care depăşeşte 500 de tone pe an. Sursele externe folosite până acum erau cartoful şi planta de tutun, însă nivelul de albumină extras din aceste vegetale este scăzut.

Potrivit specialiştilor chinezi, doar orezul poate fi utilizat pentru producţia în masă de albumină identică atât din punct de vedere chimic, cât şi fizic, cu cea umană. De altfel, cercetătorii chinezi au reuşit să obţină dintr-un kilogram de orez 2,75 g de albumină serică. 

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite