3 probleme ale ochilor pe care nu trebuie să le ignori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ochii foarte uscaţi pot semnala o afecţiune autoimună
Ochii foarte uscaţi pot semnala o afecţiune autoimună

Vezi ce schimbări apărute la nivelul ochilor ar trebui să-ţi dea de gândit şi să te trimită la medic.

Chiar dacă nu ai probleme cu vederea, unele modificări apărute pe pleoape sau pe albul ochilor pot fi indicii ale stării de sănătate, arată abcnews.go.com.

1. Vase de sânge argintii

Unele dintre persoanele care suferă de hipertensiune arterială prezintă, la nivelul ochilor, vase de sânge cu o culoare modificată: fie argintie, fie roşcată, ca a cuprului. Acest lucru nu poate fi observat însă decât la medicul oftalmolog, fiindcă este vorba, în special, de vasele sangvine care „hrănesc" retina. Potrivit statisticilor, mai mult de 20% din hipertensivi nu ştiu că au această problemă de sănătate.

Citeşte şi:
Aleargă pe „cel mai frumos drum din lume"!

Top 3 remedii care combat acneea

2. Inflamaţia

Bolile autoimune (de tipul lupusului eritematos şi al poliartritei reumatoide) se manifestă prin inflamaţii, inclusiv la nivelul ochilor, susţin specialiştii. Procesul inflamator poate afecta, în această situaţie, irisul (culoarea ochilor), coroida (tunica mijlocie a ochiului) şi corpul ciliar (porţiunea ochiului care secretă umoarea apoasă). De asemenea, şi ochii foarte uscaţi pot semnala o afecţiune autoimună (hiperactivitatea sistemului imunitar, care atacă celulele sănătoase ale corpului).

3. Capilare proeminente pe albul ochilor

Aceasta poate fi o manifestare a alergiilor. Factorii alergeni purtaţi de vânt, cum sunt polenul, praful şi părul de animale afectează adesea ochii. Ca mecanism de autoapărare, organismul secretă substanţe antiinflamatoare, proces ce duce, în multe cazuri, la inflamarea vaselor de sânge din ochi. Acestea devin vizibile şi chiar proeminente în unele situaţii.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite