Aleargă pe „cel mai frumos drum din lume“!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 9 iunie va avea loc primul maraton caritabil pe Transfăgărăşan, catalogat de Top Gear drept „cel mai frumos drum din lume". Banii strânşi vor fi donaţi organizaţiei medicale nonprofit Hospice Casa Speranţei şi proiectului „Pădurea copiilor" al asociaţiei pentru dezvoltare durabilă ViitorPlus.

Mai sunt două zile în care te poţi înscrie la evenimentul „UniCredit Leasing Transmaraton", organizat de Ro Club Maraton, până pe 30 martie. Cei care se înscriu vor putea opta pentru două distanţe: semimaratonul (de 21 de kilometri) şi ultramaratonul (de 70 de kilometri). Startul se va da în zona Cascadei Bâlea, iar linia de finish va fi la cabana Capra, respectiv la Barajul Vidraru. Atenţie, nu se pot înscrie mai mult de 100 de participanţi la semimaraton şi mai mult de zece, la ultramaraton!
Traseul ambelor curse traversează cel mai lung tunel rutier din România (887 m).

Citeşte şi:
Atenţie, prea puţin colesterol „rău" creşte riscul de cancer!

La un laborator poţi fi sănătos, iar la altul bolnav. Vezi aici de ce!

Banii strânşi vor fi donaţi

Beneficiarii fondurilor strânse în urma Transmaratonului sunt organizaţia nonprofit Hospice Casa Speranţei, care asigură gratuit servicii de îngrijire paliativă, inclusiv asistenţă socială, consiliere psihologică şi religioasă, şi asociaţia pentru dezvoltare durabilă ViitorPlus, care derulează proiecte de împădurire, recliclare etc.
Una dintre ţinte este oferirea de îngrijire paliativă gratuită la domiciliu pentru 150 de pacienţi (copii şi adulţi) şi pentru familiile lor pentru o perioadă de trei luni.
Cel de-al doilea obiectiv este creşterea Pădurii Copiilor, prin plantarea a 10.000 de puieţi şi îngrijirea lor timp de 5-6 ani, în funcţie de specie.
Mai multe detalii despre eveniment găseşti pe www.transmaraton.org.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite